Marți seara, Oana Ioniță a tentat cei trei chefi de la Masterchef cu un preparat din piept de rață, acompaniat de dovleac și spanac. Găsiți mai jos rețeta în detaliu.
INGREDIENTE ȘI CANTITĂȚI (pentru o porție):
1 piept de rață
100 gr unt
600 gr dovleac
500 gr spanac frunze
sare, piper, 3 crenguțe de cimbru,
3 căței de usturoi
usturoi praf
ulei de măsline
MOD DE PREPARARE:
Pieptul de rață, curățat de grăsimea în exces, crestat, dat cu sare îl pun la tigaie pe partea cu grăsimea până se rumenește și apoi pe partea cealaltă când adaug cimbru, usturoi și unt. La final, 4 minute la cuptor.
Pentru piure de dovleac: dovleacul curățat îl pun la fiert în apa cu sare, la final - la blender cu lapte și zeama de lămâie. Spanacul îl trag la tigaie cu ulei de măsline, sare și usturoi pudră.