ß
În ediția de miercuri seara, Nicoleta Aneni a tentat chefii cu un preparat plin de savoare: piept de rață cu piure de morcov. Găsiți, mai jos, ingredientele necesare și modul de preparare a rețetei.
INGREDIENTE ȘI CANTITĂȚI (pentru o porție):
2 buc piept de rață
150 g vișine congelate
1 leg sparanghel verde
200 ml vin roșu demisec
200 ml ulei floarea soarelui
200 g zahăr alb
4 morcovi medii
fulgi sare afumată
1 pachet unt fără sare
20 ml ulei de măsline
50 ml smântână gătit
sare marină
piper
1 leg rozmarin
1 leg cimbru verde
MOD DE PREPARARE:
Începem prin a curăța morcovii, îi tăiem în rondele de aceeași marime, punem într-o crăticioară untul și un fir de ulei, adaugăm morcovii și îi lăsăm să fiarbă până se caramelizează.
În același timp, punem în altă crăticioară vișinele, zahărul alb și vinul și lăsăm să fiarbă și să scadă până se transformă într-un sos gros. Încercăm cu o lingură de metal sa vedem când rămâne pe spatele ei o pojghiță de sos.
Morcovii caramelizați se pun într-un recipient cu doar jumătate din untul în care au fiert. Adăugam smântâna de gătit și amestecăm până obținem un piure.
Crestăm rața cu un cuțit fin, condimentăm cu sare și piper și punem într-o tigaie.
Când se lasă grăsimea, adăugăm cimbrul și rozmarinul lângă carne.
Cand devine pielea crocantă, întoarcem carnea și mai lăsam 2-3 min, după care punem carnea într-o tavă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru câteva minute.
În timpul ăsta, pregătim sparaghelul care a fost curățat. Îl tragem la tigaie cu grăsimea de la rață, puțină apă și sare afumată.