Marți seara, Ramona Dumitrescu a prezentat celor trei chefi o rețetă savuroasă de paste. Regăsiți, mai jos, ingredientele necesare și modul de preparare, în interpretarea Ramonei Dumitrescu.
INGREDIENTE ȘI CANTITĂȚI (pt. o porție):
200 g caju natur
200 g roșii cherry
20 g nucă măcinată
50 g brânză de oaie
200 g smântână de gătit
4 căței usturoi
ulei de măsline
sare roz de Himalaya
sare albă
sare cu portocale și chilli
piper alb măcinat
100 g parmezan
busuioc
câteva fire de cimbru
paste tagliolini sau tagliatele
50g unt
flori comestibile
1 ceapă de apă roșie
MOD DE PREPARARE:
Se pune caju-ul la înmuiat pentru 20 de minute.
Între timp, se bagă la cuptor, în vasul de yena, roșiile cherry, cu 3 căței de usturoi și cu cimbrul, toate stropite cu ulei de măsline și presărate cu sarea roz de Himalaya.
Se pune apă cu sare la fiert.
După cele 20 de minute, scoatem caju-ul din apă, roșiile - din cuptor, adăugam totul în blender, plus apă fierbinte, plus piper alb, plus smântână de gătit.
Cât blenduiesc, pun pastele la fiert pentru 3 minute.
Mut sosul într-o tigaie din teflon. Scot pastele, le scurg de apă, pun puțin unt prin ele, după care le arunc în tigaie pentru un minut de gătire cu sosul. Le aranjez în farfurie, presar sarea de portocală și chilli. Adaug și câteva farâme de brânză de oaie.