• Emisiuni
  • MasterChef
  • Nicolle Scripcar, rețeta de la Masterchef: Paste umplute cu ulei de măsline

Nicolle Scripcar, rețeta de la Masterchef: Paste umplute cu ulei de măsline

Nicolle Scripcar, rețeta de la Masterchef: Paste umplute cu ulei de măsline

În primul episod al noul sezon Masterchef, Nicolle Scripcar a tentat Chefii cu o porție de paste delicioase. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.

INGREDIENTE ȘI CANTITĂȚI (pt o porție):


Pentru aluatul de paste: 

200 g făina  

3 gălbenușuri de ou 

10 ml ulei măsline 

 

Pentru umplutură: doar gălbenușuri de ou 


Umplutura de paste cu ulei: 

200 ml lapte proaspăt de vacă

100 ml ulei de măsline 

200 g parmigiano

 

Piure de legume pt plating: 

un cartof

o țelină

un morcov

un dovlecel

20 g unt. (20g)

 

 

MOD DE PREPARARE:

Pe un blat, se pune făina și se face ca un vulcan. Înăuntru, punem gălbenușurile, sare, un pic de apă și ulei; frământăm pentru 7-8 min, după care punem aluatul în frigider. 

Tapetăm o tavă cu staniol, separam albușul de gălbenușuri și băgăm gălbenușurile la congelator pt 30 min.

Încălzim lapte pentru 2 minute într-o cratiță, îl turnam într-un blender și încet-încet turnăm uleiul până iese o cremă, aproximativ 10 minute. Final, adăugăm parmezan.

Fierbem legumele pentru 30 de minute, le scurgem și le pasăm într-un blender cu sare și unt. 

Scoatem aluatul din frigider, îl întindem bine-bine cu un făcăleț și îl umplem cu gălbenușul de ou.

Punem un pic de sare și închidem pasta 3 cu ou și 3 cu ulei de măsline.

Deasupra, punem dovlecelul julienne, făcut la tigaie cu 10 g zahăr brun, oțet balsamic și piper. Finalizăm cu piureul de legume și botarga rasă.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni