ß
În primul episod al noul sezon Masterchef, Nicolle Scripcar a tentat Chefii cu o porție de paste delicioase. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.
INGREDIENTE ȘI CANTITĂȚI (pt o porție):
Pentru aluatul de paste:
200 g făina
3 gălbenușuri de ou
10 ml ulei măsline
Pentru umplutură: doar gălbenușuri de ou
Umplutura de paste cu ulei:
200 ml lapte proaspăt de vacă
100 ml ulei de măsline
200 g parmigiano
Piure de legume pt plating:
un cartof
o țelină
un morcov
un dovlecel
20 g unt. (20g)
MOD DE PREPARARE:
Pe un blat, se pune făina și se face ca un vulcan. Înăuntru, punem gălbenușurile, sare, un pic de apă și ulei; frământăm pentru 7-8 min, după care punem aluatul în frigider.
Tapetăm o tavă cu staniol, separam albușul de gălbenușuri și băgăm gălbenușurile la congelator pt 30 min.
Încălzim lapte pentru 2 minute într-o cratiță, îl turnam într-un blender și încet-încet turnăm uleiul până iese o cremă, aproximativ 10 minute. Final, adăugăm parmezan.
Fierbem legumele pentru 30 de minute, le scurgem și le pasăm într-un blender cu sare și unt.
Scoatem aluatul din frigider, îl întindem bine-bine cu un făcăleț și îl umplem cu gălbenușul de ou.
Punem un pic de sare și închidem pasta 3 cu ou și 3 cu ulei de măsline.
Deasupra, punem dovlecelul julienne, făcut la tigaie cu 10 g zahăr brun, oțet balsamic și piper. Finalizăm cu piureul de legume și botarga rasă.