• Porumbel intreg 2 buc
• Piept de pui 250 gr
• Cous cous 100 gr
• Ananas proaspat 150 gr
• Alune de padure 15 gr
• Ciuperci king oyster 120 gr
• Oua 1 buc
• Unt 60 gr
• Smantana lichida 60 ml
• Sparanghel 40 gr
• Smochine proaspate 3 buc
• Fructe deshidratate (prune, caise, smochine)
• Morcov galben 2 buc
• Morcov mov 2 buc
• Ceapa 50 gr
• Vin rosu 250 ml
• Coriandru boabe 2 gr
• Cimbru 3 gr
• Nucsoara 2 gr
• Anason stelat 1 buc
• Scortisoara baton 1 buc
• Cuisoare 1 buc
• Sofran 1 pliculet
• Miere 30 gr
• Ulei masline 60 ml
Intr-o oala, adaugam ulei masline si 1 lingura de unt, oasele de porumbel si ceapa taiata julien , fructele de padure deshidratate, mierea de albine,cuisoarele, nucusoara, batonul de scortisoara, anasonul ,boabele de coriandru si sofranu. Amestecam bine pana ce ingredientele capata o culoare maro inchis. Stingem cu vinul rosu si mai amestecam 1-2 min. Adaugam apa (stoc pui sau stoc legume ca si recomandare) . Se lasa la redus la foc mic pana ce sosul devine lipicios. Cand capata consistenta dorita, se strecoară.
PREGATIRE CARNE PORUMBEL
Porumbelul se transeaza. Pieptul si pulpele de porumbel se dezoseaza . Pregatim umplutura la blender din: pieptul de pui taiat bucati mici, smantana lichida, galbenus de ou, frunze cimbru, sare si piper dupa gust. Se blendeaza pana devine o pasta.
Pe folie alimentara in strat dublu,se aseaza pulpele de porumbel dezosate, asezonate cu sare si piper. Cu ajutorul posului, in mijloc punem pasta pregatita ulterior si incepem sa facem rularea foliei alimentare. Se inchide la capate cu doua noduri foarte stranse.
Intr-o oala cu apa calda la 80 de grade, introducem rulada timp de 7-10 min. scoatem rulada si o lasam deoparte.
Pieptul de porumbel se soteaza in unt si ulei de masline. Intr-un vas de cupru, se adauga sosul strecurat, pieptul de porumbel si rulada , smochinele proaspete taiate in 4 si se lasa la foc timp de 4-5 min.
PREGATIRE LEGUME
Se spala si se curată morcovii. Se pun la fiert in apa cu sare timp de 5-6 min.La sparanghel se taie cotorul 1 cm (partea uscată) și se curată cu decojitor.. Se pun la fiert in apa, cu sare și un vârf de bicarbonat. Când apa clocotește, se adaugă sparanghelul în apa și se lasă la fiert 2 minute. Se scoate și se pune imediat într-un bol cu apa cu gheață. Se lasă cc 5 minute. Se scoate și se tamponează cu prosop de hârtie.
PREGATIRE COUS-COUS
Intr-o tigaie se adauga ulei si un pahar de cous-cous, se amesteca continuu pana ce se incalzeste. Separat aveam cantitate egala de apa cu sare si piper deja clocotita.
Cand avem cous-cous-ul cald, adaugam apa clocotita si acoperim tigaia cu capac si oprim focul.
PREGATIRE LEGUME SI FRUCTE
Ciuperci king oyster taiate pe jumatate, sparnghelul verde , baby morcovii galbeni si mov se soteaza in ulei de masline si unt pana ce capata o usoara culoare aurie. Ananasul se decojeste si se taie in bucati patrate de 1 mm si se soteaza in unt.
MOD PREZENTARE
Se așează carnea de porumbel pe mijlocul farfuriei.. Se așează sparanghelul verde, baby morcovii si ciupercile King Oyster de jur imprejur. Se pun bucatile de smochine peste carne. Cous- cous- ul se aseaza in forma si se pozitioneaza in lateral pe farfurie. Bucatile de ananas de jur imprejur , decorate cu alune de padure. La final se adauga sosul de porumbel.