Incrediente
5 ouă
200g zahăr
200g făînă de mălai grișată
200g făînă albă 000
150g unt (topit )
5 linguri de ulei
100 ml lapte
100 ml suc de grapefruit roșu ( asta am avut eu în casă )
1 plic de amestec cu mirodenii pentru vin fiert coajă de la două mandarine
2 plicuri zahăr vanilat
1 praf de copt + jumătate de linguriță de bicarbonat jumătate de linguriță de sare
Mod de preparare
Separați ouăle și mixatile cu zahărul că pentru pandișpan ....apoi adăugați untul topit amestecat cu uleiul și mixati până se omogenizează. Adăugați laptele și sucul de grapefruit apoi omogenizati . Adăugați făînă de mălai și făină de grâu....bicarbonatul, sarea și praful de copt....încorporați-le, apoi adăugați mirodeniile din plic, coja rasă de mandarine și zahărul vailat....și mai amestecați ușor.
Ungeti cu unt (sau ulei ) o tavă de copt dreptunghiulară și tapetați-o cu făînă de mălai și zahăr , apoi turnați amestecul în tavă. Coaceți prăjitură la 180* timp de 45-55 de minute.
După jumătate de ora, dacă vi se pare că e prea maronie la suprafață, acoperiți-o cu o foaie de copt și mai lăsăți-o în cuptor până când se coace definitiv ( faceți testul cu betiosrul/scobitoarea ). Când e coaptă arată cam așa : Faceți un sirop ( la rece ) cu 100 g zahăr + 150 ml lapte + 150 ml suc de grapefruit roșu.
Scoateți tavă din cuptor....intepati din loc în loc prăjitură , apoi turnați încet siropul, așteptați până îl absoarbe în totalitate... Presărați prăjitură cu o mânuța de zahăr și puneți-o iar în cuptor pentru alte 10 minute. Se va formă deasupra un fel de crusto-glazură foarte interesantă ;), iar interiorul va fi moale, pufos și umed. Aromă va las pe voi s-o descoperiți singuri
După toate operațiunile astea, lăsăți prăjitură acoperită în tavă ei sa se stampere puțin...apoi feliați-o și devorati-o cu ce va pică la mâna. Noi am adăugat și fructul dragonului,sos de zmeură și fulgi de migdale crocante