INGREDIENTE PENTRU ALUAT
300 g făină
190 g unt
50 ml apă rece
1/2 linguriță bicarbonat
un praf sare
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ
un kg mere
25 g zahăr
5 g scorțișoară
sucul unei lămâi
MOD DE PREPARARE:
1. Pentru aluat, se pune făină într-un vas și i se face un gol la mijloc unde se pun untul bucățele, sarea și bicarbonatul. Se amestecă, se adaugă apă și, când devine un aluat închegat, se pune la rece într-o folie alimentară.
2. Merele, curățate și tăiate felii, se pun într-un vas și se stropesc cu suc de lămâie și se presară cu scorțișoară.
3. Aluatul se împarte în două și se întind foile dintre care una se pune pe fundul vasului de copt. Se așază feliile de mere. Se acoperă merele cu a două foaie de aluat, se fac câteva găuri în acest capac, se presară cu zahăr și se coace 55 de minute.
Feliile de măr se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxidă. Tavă în care se coace plăcintă ar fi bine să fie una detașabilă. Așa se reduce riscul de a se rupe preparatul în momentul scoaterii din tavă.
Ingrediente – Înghețată de fructe de pădure
350 g fructe de pădure
200 ml smântână lichidă pentru frișcă
50 g lapte condensat îndulcit
50 ml lapte
125 g zahăr tos fin vanilat
Mod de preparare – Înghețată de fructe de pădure
Eu am folosit fructe de pădure congelate pe care le-am mixat cu zahărul fără să le dezgheț.
Înghețată de fructe de pădure preparare
Amestecăm piureul de fructe cu frișcă lichidă, laptele condensat și laptele și lăsăm mixul obținut 2-3 ore la frigider.
După 3 ore, punem înghețată de fructe de pădure în recipientul mașinii care a stat la congelator minim 8 ore și procedăm conform instrucțiunilor mașinii. Am obținut o înghețată cremoasa în 20-25 minute, Înghețată de fructe de pădure preparare la mașină. O servim cu poftă pentru că e delicioasă și foarte răcoroasă.