Ingrediente:
- Semințe pin - Unt - Cimbrișor - Usturoi - Cotlet berbecuț - Portocale confiate - Lamiae confiată - Lime întreagă - Roșii - Curcumă pudra - Ulei măsline - Coriandru verde - Mentă verde - Sirop de rodie - Dovlecel mic
Dovlecel
- Se taie capacul de la dovlecel și se scobește cu o lingură până e gol - Se unge cu ulei de măsline bagă la cuptor la 180 grade, până se coace
Cus cus
- Se pune cuscus într-un cistron, și se adaugă portacoale confiate tăiate mărunt, lamaine confiată tăiată mărunt - Se adaugă apă fiartă peste cuscus și se acoepra. Se adaugă atâta apă fiartă cât cus cus este. Ex: la o cană de cus cus se adaugă o cană de apă - Se acoperă cu un prosop și lasă deoparte 15 min - Se scoate piele de ep roșii, și scoate mizul, și se fac cubulate mărunte doar din pulpă, după care se adaugă peste cus cus - Se adauda unpic de ulei de măsline - Se toacă mărunt coriandru și mentă și se adaugă peste - Se source unpic de suc de lima peste și se adaugă sare și piper după gust
Cotlete de berbecuț
- Sare și piper pe o parte și pe cealaltă
- Se prăjesc într-o tigaie la foc mediu spre mare pe o partea și ep altă - Se adaugă în tigaie unt, o crenguța de cimbrișor și usturoi - Cu o lingură se adaugă untul constant peste carne, astfel încât să se gătească și pe interior sis a prinde aromă de cimbrișor și usturoi - Se scoate carnea și se lasă să se odihnească
Sos de rodie și mentă
- În aceași tigaie în care s-a prăjit carnea, se adaugă unpic de sirop de rodie și apă, deglasand tigaia. Se stinge focul, se adaugă câteva Frunze de mentă verde și se lasă la infuzat cu capac peste.
Semințele de pin se trang la tigaie
Plating:
- Cuscus-ul se adaugă în divlecel - Siropul se pune la baza farfuriei - Cotletele de berbecuț se pun lângă - Se prasara câteva semințe de pin