ß
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru blat am folosit biscuiti simpli, cam 200 de grame, insa ca sa le dau putina aroma si o textura cispy, am adaugat si 100 de grame de nuca. Le-am blenduit, nuca lasand-o mai zgrunturoasa. Pentru un strop de dulce am pus 100 de grame de zahar.
Le amestecam impreuna turnand peste ele 150 de grame de unt topit.
Framantam amestecul nostru si pregatim tava. De preferat una cu pereti detasabili (e mai usor pentru estetica prajiturii noastre). Adaugam compozitia si presam cu fundul unui pahar circular astfel incat sa fie omogen si plat. Incingem cuptorul la 165 de grade si il tinem acolo pentru 5 minute iar apoi 10 minute sa se raceasca.
Acum vine partea frumoasa. Crema mult asteptata care este de departe si partea cea mai usoara.
Intr-un castron punem 5 galbenusuri, 500 de grame de branza philadelphia, 250 de grame de zahar, 1 esenta de vanilie si 500 de grame de smantana. Ghiciti ce facem cu toate aceste ingrediente?:)
Le amestecam pana formam o compozitie omogena care se toarna peste blatul racit. Se introduce totul la cuptor, preferabil cu ventilatie pentru 25-30 de minute. Scoatem bijuteria dulce si o lasam la racit. In acest timp ne ocupam de reductia de fructe.
Pentru sosul de coacaze am folosit fructe proaspete, zahar brun, vin rosu, zeama de la o limeta si putin unt (pentru luciu).
Intr-o teflonata, am topit untul, am adaugat coacazele si a iesit o nebunie. Am pus si zaharul, ca sa fie nebunia si mai si.
Am adaugat 2 squeeze-uri din limeta si nu in ultimul rand, vinul rosu pentru o savoare de neuitat. Amestecam si lasam la foc 10-15 minute.
Il lasam si pe el sa se raceasca. Turnam compozitia racita peste prajitura noastra intr-un strat considerabil.