Ingrediente:
Pentru pandispan:
Pentru crema de lamaie:
Pentru sirop:
Pentru crema de glazare:
Pentru decor si tapetat:
Timp de preparare: 1 ora
Mentiuni legate de preparare:
In prepararea acestui desert este important sa incepem cu preparare cremei pentru a da timp de racire,si pentru a putea termina mai repede.Cat timp se raceste crema vom face pandispanul care va avea un timp de coacere scurt pentru ca vom face cupole mici
Mod de preparare:
Vom incepe cu prepararea cremei de lamaie ,si vom amesteca ouale cu zaharul apoi adaugam sucul si coaja de la cele 2 lamai ,dupa care vom adauga faina in ploaie amestecand continu.La final vom adauga si laptele si vom continua sa amestecam pana ce toate ingredientele se vor omogeniza.
Punem crema la fiert la foc mediu si amestecam continu pana ce compozitia se ingroasa,dupa care stingem focul si vom transfera crema intr-un bol de sticla plat patrat cat mai larg(pentru a accelera racirea) ,vom acoperi cu folie transparenta si il punem la frigider.
Cat se raceste crema vom prepara pandispanul.
Amestecam ouale cu zaharul si mixam pana cand ouale vor lua o culoare cat mai deschisa si obtinem o spuma consistenta,la final vom adauga coaja de lamaie si faina cu praful de copt in ploaie si amestecam prin miscari circulare cu paleta de silicon.Punem compozitia de pandispan cu ajutorul unui sac a poche in formele rotunde(cupole) pe care le vom unge inainte cu unt si tapeta cu faina,formele vor fi asezate drept pe o tava plata de cuptor si le vom coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15 minute.
Intre timp vom scoate crema de la frigider si o pasam prin sita de bucatarie petru a obtine o crema cat mai fina,dupa ce toata crema a fost "cernuta"o vom separa in 2. o treime va fi folosita pentru umplerea cupolelor de pandispan,si partea ramasa va fi utilizata pentru glazurare.
Revenim la pandispan si il scoatem din cuptor, controlam centrul pandispanului cu o scobitoare ,daca scobitoarea ramane uscata atunci vom sti ca este copt,in caz contrar mai bagam in cuptor inca 4-5 minute.Cupolele de pandispan dupa ce au fost scoase din cuptor, le vom scoate si din forme si le asezam cu partea plata in jos pe platou pentru a nu se strica din forma,si lasam la racit.
Pana se racesc preparam siropul de limoncelo si glazura.
Pentru sirop este foarte simplu,trebuie sa amestecam doar lichiorul de limoncello cu apa si sa agitam putin.
Pentru glazura vom lua partea mica de crema de lamaie ,se adaoga frisca lichida si amestecam cu telul continu, vom pune laptele cate putin ,este posibil sa nu fie nevoie de tot, daca crema va obtine o consistenta lichida doar cu frisca atunci vom pune f.putin lapte,altfel riscam sa facem glazura foarte lichida.
O data racite cupolele le vom scobi cu un cutit pe mijloc(pe partea plata) si le insiropam putin pe mijlocul scobiturii si vom umple cu crema de lamaie pe fiecare cupola in parte,apoi punem capacul de pandispan peste crema pentru a inchide cupola. Insiropam si partea exterioara, si le asezam pe gratar pentru a le glazura.
Cu un polonic luam glazura si turnam peste fiecare cupola in parte,repetam daca nu are o acoperire uniforma.La final cu paleta de tort luam fiecare prajitura in parte si o asezam pe farfurie decorand-o dupa bunul plac.