Quiche cu ierburi de primavara si somon

Quiche cu ierburi de primavara si somon

INGREDIENTE:

  • O bucata de somon
  • doua legaturi de leurda plus una de nasturel
  • 100g de unt rece taiat cubulete
  • 200g de faina plus un praf de sare
  • 2-3 linguri de apa rece
  • 300g de smantana de 30% grasime
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri

MOD DE PREPARARE:

Pentru baza de aluat fraged sau pate brisée, am amestecat 100g de unt rece taiat cubulete si 200g de faina plus un praf de sare, pana cand s-au transformat in firimituri.se leaga aluatul cu 2-3 linguri de apa rece, lucrandu-l doar cat sa se transforme intr-o bila ce trebuie odihnita 20 de minute la rece. Apoi se intinde in tava cat ai subtire si inteapa si adauga peste el ceva greu, eu folosesc fasole de obicei si se pune la cuptor pentru 20 min 200C

Pentru umplutura: Se soteaza leurda si nasturelul in doua cubulete de unt care se adauga in aparelul de quiche din 300g de smantana proaspata de 30% grasime, 2 oua intregi si 2 galbenusuri, sare si un praf de nucsoara. 

Cand s-a scurs timpul de coacere a aluatului, se indeparteaza fasolea se presara peste aluat somonul maruntit  urmat de aparel cu verdeturi. Am mai copt 25 de minute la 180°C

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni