ß

Piept de rata cu puree de sfecla rosie si sos strugurasi

Piept de rata cu puree de sfecla rosie si sos strugurasi

INGREDIENTE:

  • 1 piept de rata                                  
  • smantana dulce gran cucina 1pachet
  • 1 kg sfecla rosie (baby)                  
  •  crema otet balsamic
  • 1 legatura baby carrots proaspeti      
  • baton vanilie 1 bucata
  • 1 legatura morcovi proaspeti
  • 1/2 kg strugurasi              
  • 50 ml rom
  • 1 caserola strugurasi proaspeti                  
  • usturoi 1 catel
  • ulei de masline                                  
  • zahar 100 gr
  • cimbru proaspat                                    
  • untura de rata 1 lg
  • sare de mare                      
  • piper macinat

MOD DE PREPARARE:

Se porneste cuptorul si se seteaza temperatura lui si timpul de operare apoi se spala si curata legumele dupa care se alege o sfecla rosie mica si un morcov potrivit pentru dimensiunea farfuriei de prezentare al preparatului,tai cu foarfeca o coala de hartie de copt peste care asez sfecla rosie cu sare piper ulei de masline si usturoi , inchid la varf hartia de copt si dau la cuptor en papillote pe o tava.in timp ce sfecla sta la cuptor pregatesc pieptul de rata il curat cu cutitul de grasimi nedorite sau un aspect urat , odata pregatit il las cu sare si piper ,cimbru intr-un vas de aluminiu . Curat strugurasii de codite sau daca sunt congelati vin fara..ii spal si ii pun pe foc in oala pentru sosuri cu jumatate  baton de vanilie, crema de otet balsamic ,romul,adaug zahar treptat si reduc sosul pe foc mic.  Pe un alt foc se pune o oala la fiert cu sare ulei de masline sau cu ulei de trufe,se pun morcovii doriti pentru prezentare la fiert ,odata fierti se scot din oala se scurg de apa si se pun pe o farfurie.Intre timp daca sfecla e gata la cuptor o verific o scot afara si deschid hartia de copt,scot sfecla o curat si o pun in blender cu putina smantana dulce putine frunze de cimbru proaspata sare piper dupa gust si putin ulei de masline. Aduc la o compozitie dorita puree-ul,si scot puree-ul cu spatula intr-un bol de aluminiu sau ceramic,pastrat pentru servit.

Incing tigaia teflonata cu putina untura de rata ,si pun pieptul de rata in tigaie .dupa ce il las pe fiecare parte si corectez temperatura cu un termometru,iau pieptul de rata din tigaie si las proteina sa stea  5 -7 min pe un blat.

Cat sta pieptul de rata sa se odihneasca trag la tigaie morcovii pentru prezentare cu o sfecla mica cu putin ulei de masline. Odata aurii morcovii si sfecla sa aibe crusta se iau de pe foc pe un blat.

Pe farfuria de prezentare pun puree-ul de sfecla cu o lingura si il inting pe farfurie, adaug un morcov si o sfecla mica iar sosul de strugurasi il stropesc pe farfurie,tai o bucata din pieptul de rata o potrivesc pe farfurie si pentru decor asez bucata pe farfurie si pun pentru decor un ciorchine de strugurasi rosii proaspeti.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni