Spaghette cu ragu de vita si parmesan

Spaghette cu ragu de vita si parmesan

INGREDIENTE:

  • 150 gr de carne tocata de vita proaspata si care sa contina antricot si vrabioara in proportii egale
  • 50 gr ceapa medie
  • 50 gr telina 
  • 50 gr morcov
  • 500 ml rosii in sos tomat
  • 20 ml vin rosu sec
  • 50 ml lapte 3,5
  • 2 gr sare piper
  • 500 gr spaghette de cecco
  • 100 ml ulei de masline extra virgin
  • 30 gr sare
  • 10 gr piper boabe
  • 2 gr oregano uscat
  • 1 pliculet de zahar
  • 10 gr unt
  • 20 gr de pancetta
  • 10 gr parmesan

MOD DE PREPARARE:

Mai intai voi pune apa la fiert pentru paste cu sare si putin ulei. Imediat voi incepe sa rumenesc cu rabdare in oala de fonta carnea tocata impreuna cu ulei extra virgin, sare si piper macinat proaspat. Odata prajita o voi scoate afara si voi incepe sa gatesc mai intai panceta dupa care voi adauga ceapa cu telina si cu morcovul taiat bucatele mici in aceeasi oala unde am prajit carnea.

Odata prajite voi reintroduce carnea  si dupa doua minute la foc mediu voi stinge cu vin rosu si voi reduce focul pentru a lasa vinul sa intre usor peste tot timp de 7 minute. Dupa, voi adauga laptele care cred eu ca este secretul din aceasta reteta. Peste toate astea la 3 minute voi adauga sosul tomat, zaharul cu oregano si voi amesteca din cand in cand timp de 40 minute. Catre sfarsit voi pune pastele la fiert in apa deja fiarta si voi fi atent ca acestea sa nu iasa nicicum prea gatite. le voi strecura si voi pastra din apa in care au fierd pentru o situatie in care sosul va fi prea concentrat sau uscat.

Pastele le voi amesteca cu sosul si pentru stralucire si gust voi pune ulei de masline in amestec. Le voi servi bineinteles cu parmezan proaspat ras.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni