INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Mai intai voi pune apa la fiert pentru paste cu sare si putin ulei. Imediat voi incepe sa rumenesc cu rabdare in oala de fonta carnea tocata impreuna cu ulei extra virgin, sare si piper macinat proaspat. Odata prajita o voi scoate afara si voi incepe sa gatesc mai intai panceta dupa care voi adauga ceapa cu telina si cu morcovul taiat bucatele mici in aceeasi oala unde am prajit carnea.
Odata prajite voi reintroduce carnea si dupa doua minute la foc mediu voi stinge cu vin rosu si voi reduce focul pentru a lasa vinul sa intre usor peste tot timp de 7 minute. Dupa, voi adauga laptele care cred eu ca este secretul din aceasta reteta. Peste toate astea la 3 minute voi adauga sosul tomat, zaharul cu oregano si voi amesteca din cand in cand timp de 40 minute. Catre sfarsit voi pune pastele la fiert in apa deja fiarta si voi fi atent ca acestea sa nu iasa nicicum prea gatite. le voi strecura si voi pastra din apa in care au fierd pentru o situatie in care sosul va fi prea concentrat sau uscat.
Pastele le voi amesteca cu sosul si pentru stralucire si gust voi pune ulei de masline in amestec. Le voi servi bineinteles cu parmezan proaspat ras.