MasterChef Romania – la ProTV!
INGREDIENTE SI CANTITATI:
TIMP DE PREPARARE: 45-50 minute
MOD DE PREPARARE:
Pun tigaia la incins la foc mediu. Prajesc boabele de coriandru 2-3 minute, pana isi elibereaza aroma, apoi le scot si le zdrobesc in mojar.
Adaug 2 linguri de ulei in tigaie, tai puiul in bucati potrivite pentru o imbucatura, il sarez si il amestec cu turmericul/curry-ul. (etapele astea se suprapun cumva - mai prajesc un coriandru, mai tai un cubulet de pui) Asez puiul in tigaie intr-un singur strat, pentru a se gati uniform si il mai intorc din cand in cand.
Intre timp, tai ceapa in jumatati de rondele, iar ardeiul iute il toc marunt. Adaug ceapa si ardeiul in tigaie atunci cand puiul s-a albit pe toate partile; rad ghimbirul direct in tigaie si adaug si coriandrul macinat. Adaug laptele de cocos, supa si sosul de soia si las la foc mediu timp de 30-35 de minute.
In ultimele 10 minute, pregatesc orezul. Il clatesc bine sub jet de apa rece pentru a elimina excesul de amidon, il asezonez cu sare, piper, anason si cardamom si il pun la fiert cu 600 ml de apa. Las la foc mare pana incepe sa fiarba, apoi las sa fiarba la foc mic timp de 8-10 minute, cu capacul pus (astfel infuzez orezul, care preia din aroma anasonului si cardamomului).
Dupa ce curry-ul si orezul sunt gata, asez o portie de orez intr-un bol, torn sos de curry deasupra si ornez cu coriandru proaspat tocat grosier.