MasterChef Romania – la ProTV!
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Cartofii se spala bine si se pun la fiert cam 15 min pana se inmoaie cu un praf de sare.
Intre timp pregatim spanacul, taiem legatura de ceapa verde si o punem intr-o tigaie mai adanca cu putin ulei de masline, se adauga 3 catei de usturoi zdrobiti, un stop de apa, frunze de cimbru si un sfert de nucsoara rasa.
Se lasa la fiert 3 minute amestecand din cand in cand. Apoi se adauga spanacul pt cateva minute, cand e aproape gata se toarna smantana si parmezanul si puiul. Se ia o foaie mare de hartie care nu absoarbe si se presara oregano uscat, sare, piper, boia si se stropeste cu ulei de masline. Se tavalesc bucatile de pui prin acest amestec si se prajesc 4-5 min in tigaia incinsa cu unt.
Intr-o tava de copt se aseaza bucatile de pui, lamaia taiata in sferturi si rosiile cu tot cu vrej, se adauga si sosul din tigaie si se aseaza feliile de bacon peste bucatile de pui. Se introduce tava la cuptor si se lasa pana se inmoaie carnea, cel putin 15 min.
Cand s-au fiert cartofii, se lasa la scurs si 1 minut la zvantat. Se pune intr-o tigaie 2 linguri ulei masline, cateva frunze de rozmarin si frunze de dafin. Se presara sare si se adauga 3 catei de usturoi zdrobit. Se ia un capac care sa intre in tigaie si se preseaza cartofii de cateva ori in timp ce se romenesc putin astfel incat sa se crape usor si sa patrunda aromele.
Se servesc impreuna, calde.