Stroganoff de vita cu ciuperci salbatice si cus-cus

Stroganoff de vita cu ciuperci salbatice si cus-cus

MasterChef Romania – la ProTV!

INGREDIENTE SI CANTITATI:

  • 200 g cus-cus
  • 150 ml ulei de masline
  • 1 ceapa rosie medie
  • 1 catel de usturoi
  • 300 g muschi de vita
  • 1 lgt sare de mare (5g)
  • 1 lgt piper negru proaspat macinat (5g)
  • 1 lgt boia iute (5g)
  • 350 g ciuperci de mai multe soiuri
  • 1 legatura de patrunjel
  • 50 g unt
  • 50 ml coniac
  • Zeama de la 1 lamaie
  • Coaja de la ½ lamaie
  • 130 ml smantana pentru gatit
  • 3 castraveciori acri
  • 1 lgt turmeric (5g)

TIMP DE PREPARARE: 50  minute

MOD DE PREPARARE:

In castron se pune cus-cusul impreuna cu 50 ml ulei de masline, 1 lgt de coaja d elamaie rasa si 1 lgt de turmeric, peste care se adauga apa fiarta. Se acopera cu o farfurie si se lasa 10 minute, fara a amesteca.

In tigaie se incing 50 ml ulei de masline, se adauga usturoiul si ceapa taiate marunt, se calesc timp de 5 minute si se asaza pe o farfurie. Se maseaza carnea cu sare, piper si boia.

Cipercile se pun in aceeasi tigaie, cu 50 ml ulei, pe foc iute, timp de 3-5 minute, pana devin usor maronii. Se adauga carnea si se prajeste 1-2 minute, impreuna cu tulpinile de patrunjel, tocate marunt. Se adauga ceapa si usturoiul deja calite. Se adauga untul, se mai lasa 1 minut, apoi coniacul si se flambeaza. Se pune capacul si se fierbe inabusit 3-5 minute. Se adauga restul de coaja de lamaie si smantana, pastrand o lingura pentru servire.

Se mai fierbe 2 minute cu capacul pus.

Pentru servire, se aseaza cus-cusul in mijloc, se formeaza o adancitura si se aseaza preparatul deasupra. Se serveste cu castraveciorii murati, taiati betisoare, si se ornaeza cu frunze de patrunjel. 

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni