MasterChef Romania – la ProTV!
INGREDIENTE SI CANTITATI:
TIMP DE PREPARARE: 50 minute
MOD DE PREPARARE:
In castron se pune cus-cusul impreuna cu 50 ml ulei de masline, 1 lgt de coaja d elamaie rasa si 1 lgt de turmeric, peste care se adauga apa fiarta. Se acopera cu o farfurie si se lasa 10 minute, fara a amesteca.
In tigaie se incing 50 ml ulei de masline, se adauga usturoiul si ceapa taiate marunt, se calesc timp de 5 minute si se asaza pe o farfurie. Se maseaza carnea cu sare, piper si boia.
Cipercile se pun in aceeasi tigaie, cu 50 ml ulei, pe foc iute, timp de 3-5 minute, pana devin usor maronii. Se adauga carnea si se prajeste 1-2 minute, impreuna cu tulpinile de patrunjel, tocate marunt. Se adauga ceapa si usturoiul deja calite. Se adauga untul, se mai lasa 1 minut, apoi coniacul si se flambeaza. Se pune capacul si se fierbe inabusit 3-5 minute. Se adauga restul de coaja de lamaie si smantana, pastrand o lingura pentru servire.
Se mai fierbe 2 minute cu capacul pus.
Pentru servire, se aseaza cus-cusul in mijloc, se formeaza o adancitura si se aseaza preparatul deasupra. Se serveste cu castraveciorii murati, taiati betisoare, si se ornaeza cu frunze de patrunjel.