MasterChef Romania – la ProTV!
INGREDINTE:
Cilindrii de ciocolata (3 buc):
Biscuit cuiller
Mascarpone
Cafea
Amaretto lichior
Flori comestibile
MOD DE PREPARARE:
Cilindrii de ciocolata se realizeaza prin temperarea ciocolatei pe care o aduc la 50-55 de grade apoi o scad la 28de grade intr-un bol cu gheata dupa care o urc din nou la 32de grade la care se poate modela ciocolata.Cu o spatula intind ciocolata pe plastic,o las citeva secunde, unesc colturile, le intaresc folosind pensula cu ciocolata, iar apoi le introduce in tuburile de plastic pentru a-si mentine forma si le dau la frigider dupa ce se racesc le colorez cu pudra de zahar aurita si din nou la frigider pina in momentul umplerii.
Biscuitul cuiller se realizeaza astfel: se bat albusurile spuma tare, cu un praf de sare si zahar, se adauga galbenusurile pe rand, faina cernuta si se amesteca de sus in jos pentru a nu se lasa. Se intinde in tava iar deasupra se presara zaharul pudra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 8 min.
Mascarpone: Se face un sirop de zahar pe foc, cand ajunge la 121 grade se toarna peste galbenusurile amestecate inainte putin, astfel galbenusul devine pasteurizat. Mascarponele il amestec in alt bol putin dupa care pe rand il adaug cremei de galbenus cu zahar.
MONTAJ:
Se decupeaza forme rotunde cat tubul de ciocolata din biscuit, se insiropeaza cu cafeaua in care am introdus lichiorul amaretto, se introduce in tub cu penseta, se adauga mascarpone cu sac-a-poche si se fac 4 straturi iar la sfarsit se decoreaza cu zahar aurit si flori comestibile.