MasterChef Romania – la ProTV!
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Se pregateste intr-un bol in amestec de: sare, piper, boia, usturoiul maruntit, foi de dafin, praf de dafin sau foi de dafin macinate, vin si ulei de floarea soarelui. Ceafa de porc se taie fasii si se amesteca cu condimentele pregatite se pune la rece 30 de min. Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert si se adauga orezul. Se spala varza de bruxell si se curata de frunze galbene.
50 ml de ulei de floarea soarelui presat la rece se incalzesc intr-o tigaie la foc mediu spre tare. Varza se taie in jumatati si se pun in tigaie cu partea taiata in jos. Se asezoneaza cu sare si piper si se intoarce pe toate partile timp de 5-10 min. Apoi se pun 70 ml de apa in tigaie, cat sa acopere uniform fundul tigaii, se condimenteaza cu marar si cimbru proaspat taiat si se mai gateste puna ce se evapora apa. Cand este gata se adauga 2 lg de zeama de lamaie. Se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte. Se pune iarasi tigaia pe foc si se caleste in ulei de floarea soarelui presat la rece ceapa.
Ceapa calita se amesteca cu orezul fiert. Rosiile cherry se spala se taie in jumatati si se trag la tigaie, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si marar proaspat taiat.Carnea se i-a de la frigider si se pregateste la tigaie10-15 min.
Se pun pe farfurie frunze de varza de bruxell, pe in ele se pune orezul, pe orez rosii cherry. Carnea pregatita se pune langa varza de bruxell si se orneaza cu foi de dafin si frunze proaspete de marar si cimbru.