Cotlete de berbecut cu conopida si piure de morcovi

Cotlete de berbecut cu conopida si piure de morcovi

MasterChef Romania – la ProTV!

INGREDIENTE

Cotlete berbecut: 

  • 3 cotlete berbecut cu partea superioara a osului curatata
  • 20 ml de ulei de floarea soarelui
  • o lamaie
  • 3 linguri de miere lichida
  • 70 grame fistic crud fara coaja
  • 5 grame piper negru, 5 grame piper cayenne, 5 grame sare fina

Conopida:            

  • 450 grame conopida proaspata
  • 300 ml supa pui
  • 10 grame sare fina

Sos menta:           

  • o legatura menta
  • O legatura patrunjel
  • 20 ml ulei extravirgin de masline
  • 10 capere
  • un iaurt grecesc mic
  • 5 grame sare fina, 5 grame piper negru

Reductie de zmeura: 

  • 50 grame zmeura proaspata
  • 60 mililitrii de otet de orez
  • 60 mililitrii sus de sfecla rosie sasu o sfecla proaspata medie
  • 35 grame zahar brun
  • 10 grame amidon

Piure de morcovi: 

  • 300 grame morcovi proaspeti
  • 20 grame unt
  • 5 grame ghimbir proaspat
  • 5 grame sare 
  • 5 grame piper negru
  • 8 frunzulite de micro plante de ridiche rosie

TIMP DE PREPARARE: 50 minute

TEMPERATURA DE SERVIRE: cald

MOD DE PREPARARE:

Se incepe prin scoaterea cotletelor din frigider pt a ajunge la temperatura camerei. Morcovii se curata de coaja si capete si se taie in felii subtiri. Acestia se pun la fiert in apa cu sare adaugand si ghimbirul curatat si taiat felii.

Urmeaza curatarea conopidei si taierea acesteia in buchetele mici si punerea la fiert in supa si apa cu sare.

Zmeura se paseaza in blender impreuna cu sucul de sfecla. Se strecoara si se pune la fiert impreuna cu otetul si zaharul.

Intre timp carne se tamponeaza cu servetele pentru a inlatura eventualul condens.

Peste sosul de zmeura se adauga o lingura de amidon diluat in 3 linguri de apa. Se lasa pe foc amestecand din cand in cand pana se ingroasa.

Cotletele se ung cu ulei dupa care se presara cu piper cayenne si sare.  Se aseaza in tava tapetata cu folie de aluminiusi se aseaza la 5 cm sub broiler. Dupa aprox. 3 minute (depinzand de grosimea acestora) acestea se intorc si se mai lasa 3 minute. In acest timp morcovii se scurg, se inlatura ghimbirul si se paseaza impreuna cu untul , se pipereaza si se mai sareaza daca este cazul.

Se scot cotletele si se lasa la racit pana devin manevrabile.

Conopida se ia de pe foc si se pune la scurs.

Menta impreuna cu patrunjelul se spala si se toaca. Se adauga in blender impreuna cu iaurtul sarea uleiul caperele piperul si zeama de lamaie. Se mixeaza pana compozitia devine o pasta subtire omogena.

Cotletele se ung cu amestec de lamaie cu miere pe o parte dupa care se presara cu fistic. Se preseaza usor pentru ca fisticul sa se fixeze. Se aseaza tava la 10 cm sub broiler si se lasa pana fisticul devine usor auriu. Cotletele se scot iar din cuptor, se intorc pe cealalta parte si se repeta operatiunea miere- lamaie si fistic.

Conopida se preseaza cu inelul pentru decorat pe o farfurie pana se compacteaza si se elimina excesul de lichid. 

Reductia de zmeura se toarna in sticluta cu picurator mic iar piureul de morcovi in cea cu picurator mare.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni