ß
MasterChef Romania – la ProTV!
INGREDIENTE
Cotlete berbecut:
Conopida:
Sos menta:
Reductie de zmeura:
Piure de morcovi:
TIMP DE PREPARARE: 50 minute
TEMPERATURA DE SERVIRE: cald
MOD DE PREPARARE:
Se incepe prin scoaterea cotletelor din frigider pt a ajunge la temperatura camerei. Morcovii se curata de coaja si capete si se taie in felii subtiri. Acestia se pun la fiert in apa cu sare adaugand si ghimbirul curatat si taiat felii.
Urmeaza curatarea conopidei si taierea acesteia in buchetele mici si punerea la fiert in supa si apa cu sare.
Zmeura se paseaza in blender impreuna cu sucul de sfecla. Se strecoara si se pune la fiert impreuna cu otetul si zaharul.
Intre timp carne se tamponeaza cu servetele pentru a inlatura eventualul condens.
Peste sosul de zmeura se adauga o lingura de amidon diluat in 3 linguri de apa. Se lasa pe foc amestecand din cand in cand pana se ingroasa.
Cotletele se ung cu ulei dupa care se presara cu piper cayenne si sare. Se aseaza in tava tapetata cu folie de aluminiusi se aseaza la 5 cm sub broiler. Dupa aprox. 3 minute (depinzand de grosimea acestora) acestea se intorc si se mai lasa 3 minute. In acest timp morcovii se scurg, se inlatura ghimbirul si se paseaza impreuna cu untul , se pipereaza si se mai sareaza daca este cazul.
Se scot cotletele si se lasa la racit pana devin manevrabile.
Conopida se ia de pe foc si se pune la scurs.
Menta impreuna cu patrunjelul se spala si se toaca. Se adauga in blender impreuna cu iaurtul sarea uleiul caperele piperul si zeama de lamaie. Se mixeaza pana compozitia devine o pasta subtire omogena.
Cotletele se ung cu amestec de lamaie cu miere pe o parte dupa care se presara cu fistic. Se preseaza usor pentru ca fisticul sa se fixeze. Se aseaza tava la 10 cm sub broiler si se lasa pana fisticul devine usor auriu. Cotletele se scot iar din cuptor, se intorc pe cealalta parte si se repeta operatiunea miere- lamaie si fistic.
Conopida se preseaza cu inelul pentru decorat pe o farfurie pana se compacteaza si se elimina excesul de lichid.
Reductia de zmeura se toarna in sticluta cu picurator mic iar piureul de morcovi in cea cu picurator mare.