Supa crema de praz cu creveti trasi la tigaie si crakers

Supa crema de praz cu creveti trasi la tigaie si crakers

MasterChef Romania – la ProTV!

INGREDIENTE: 

Supa crema de praz:  

  • 2 fire praz
  • 3 cartofi rosii medii 
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel 
  • 1 radacina telina 
  • 200 ml smantana lichida 
  • 100 gr parmezan
  • 50 gr unt sarat Lurpak 
  • sare de mare

Crakers:

  • 200 gr faina integrala de secara
  • 50 gr seminte floarea soarelu
  • 50 gr seminte de dovleac
  • 50 gr susan alb 
  • 50 gr seminte de in
  • 30 gr chimen 
  • o lingurita rozmarin uscat 
  • o lingurita cimbru uscat 
  • 150 gr parmezan
  • 50 ml ulei de masline 
  • sare de Himalaya 
  • 200 ml apa
  • 50 gr faina alba
  • 5 creveti decorticati
  • 50 gr unt sarat Lurpak

MOD DE PREPARARE:

Supa crema de praz: Se curata zarzavaturile, se spala si se taie in bucati potrivite, apoi se pun la fiert. Intre timp, se curata, se spala si se taie cubulete cartofii, care se pun intr-un bol de plastic cu apa. Apoi, se spala prazul si se taie rondele rondele si se pun intr-un bol.

Intr-o oala de 3 l se pune la fiert 1 ½ l apa in care seadauga zarzavaturile si se face un fond de legume, cand acestea sunt fierte se scot, iar in fondul obtinut se pun cartofii, iar apoi cand cartofii sunt aproape fierti se pune prazul taiat rondele.

In momentul cand toate sunt fierte se ia jos de pe foc si se mixeaza cu blender-ul, apoi se trece prin sita si compozitia obtinuta se pune in cea de a II-a oala, se amesteca cu 200 ml smatana lichida, untul si parmezanul, se asezoneaza cu sare, dupa care se mai da la un foc mic de maxim 5min.

Crakers: Intr-un bol mare de plastic se amesteca faina integrala de secara cu semintele de floarea soarelui si de dovleac tocate cu blender-ul, seminte de in si susan, se pune rozmarinul si cimbrul, uleiul de masline, sare si apa.

Se obtine un aluat care se intinde cu facaletul, intre doua hartii de copt pe care se presara un pic de faina alba sa nu se prinda de acestea, pana se obtine o grosime de maxim 2 mm, apoi se pune deasupra semintele de chimen, dupa care se taie fasii de 2×12 cm, se presara apoi parmezanul razuit si sare de Himalaya.

Se da la cuptorul preincalzit la temp. de 180°C, timp de 10-15 min. Se scot pe o farfurie si se lasa la racit.

Crevetii: Se pune la topit untul intr-o tigaie medie, apoi se trag crevetii intre 2 si 3 minute.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni