Luni seara, primii 18 concurenti au pasit in bucataria MasterChef, cu obiectivul de a obtine sortul mult ravnit si de a merge mai departe in competitia care le poate aduce marele premiu, in valoare de 50.000 de euro! Sapte dueluri s-au desfasurat aseara cu emotie, umor si presiune. Duelurile unul la unul, dar si duelurile duble au contribuit la cresterea presiunii in bucataria MasterChef. Dintre cei 18 concurenti care au gatit in fata juratilor, doar noua dintre ei au reusit sa impresioneze juratii si sa obtina un sort MasterChef.
Anul acesta, MasterChef a adus o mare noutate in formatul emisiunii, inlocuind preselectiile clasice cu proba duelului. Daca pana acum concurentii erau obisnuiti sa mearga pe rand in fata juratilor cu preparatele gata gatite, anul acesta ei au fost grupati in functie de ceea ce le face placere sa gateasca si au avut contact direct cu emotia si presiunea concursului, gatind contraconometru, in lupta directa cu un alt concurent, chiar in fata juriului. Cei trei jurati, Chef Razvan Exarhu, Chef Samuel le Torriellec si Liviu Popescu au fost alaturi de concurenti si le-au oferit sfaturi in timp ce acestia isi gateau preparatele, insa nu au facut nicio clipa rabat de la calitate si au fost extrem de exigenti in momentul jurizarii.
Chef Razvan Exarhu a inteles cel mai bine emotiile concurentilor si pasiunea lor pentru bucatarie, el insusi reusind sa isi transforme o cariera impresionanta in radio si televiziune in profesie si ajungand sa colaboreze cu restaurante de renume din Bucuresti, unde si-a pus amprenta asupra calitatii si a creativitatii culinare. Simtul sau al umorului a destins atmosfera din platou, iar empatia l-a determinat sa isi convinga colegii ca unul dintre concurentii respinsi merita o noua sansa in concurs. Chef Samuel le Torriellec a fost cel mai temut jurat in editia de ieri seara, concurentii avand emotii foarte mari in momentul in care s-au aflat in fata sa. Experienta de peste 25 de ani, faptul ca a lucrat in restaurante cu doua si trei stele Michelin, dar si exigenta cu care a analizat plating-ul si fiecare ingredient din farfuriile concurentilor au fost elementele care i-au facut pe concurenti sa isi priveasca preparatele cu un ochi sceptic. Chef Samuel nu s-a putut abtine si a facut o demonstratie de plating atunci cand situatia deserturilor a scapat de sub control. Liviu Popescu a fost ochiul critic, care a analizat cu atentie atat aspectul preparatelor, cat si gustul acestora, din perspectiva omului de business care stie ce asteptari au clientii in momentul in care comanda mancare intr-un restaurant. El a pus in balanta ingredientele folosite, calitatea acestora si a incercat sa afle de la concurenti daca ei ar vinde preparatul pregatit si pentru cu ce cost. Experienta cumulata a celor trei jurati a facut ca cei mai buni concurenti sa mearga mai departe in competitia MasterChef.
Concurenti din toata tara si din strainatate s-au intalnit intr-un cadru special si au asteptat sa intre pe rand la duelurile culinare. Temele duelurilor au variat in functie de preferintele culinare ale concurentilor: fructe de mare, vita, rata, desert sau peste au fost doar cateva dintre ingredientele vedeta ce trebuiau sa se regaseasca in farfuriile prezentate in fata lui Chef Samuel Le Torriellec, Chef Razvan Exarhu si Liviu Popescu.
In aceasta seara, de la 20:30, noi concurenti vor pasi la bancurile de lucru pentru a-si demonstra talentul culinar in fata juriului MasterChef. Adevarate personaje se vor aseza la bancurile de lucru in fata juratilor si se vor stradui sa faca fata emotiilor si primului contact cu cerintele, exigentele si afirmatiile pertinente ale celor trei experti. Cine vor fi cei care vor primi sortul si de ce provocari vor avea parte, ramane de vazut numai la Pro TV.
Primii concurenti care au trecut mai departe in competitia MasterChef
Primul campion al duelurilor a fost Marius Soroceanu, un concurent care a reusit sa imbine pasiunea lui pentru fotografie cu gatitul, creand un blog culinar. Marius este din Iasi si are 28 de ani. I-a calcat pe urme tatalui sau in cariera sportiva, iar in liceu a facut box de performanta si a castigat medalii importante la judo.
In al doilea duel, ambii protagonisti au iesit invingatori! Flavius Pop are 29 de ani si este insotitor de bord. Flavius considera ca experientele pe care le-a avut pana in adolescenta sunt cele care au dus la dezvoltarea pasiunii pentru gatit. Isi doreste sa castige MasterChef pentru a-si indeplini visul de a lansa pe piata un proiect culinar cu totul nou pentru Romania. Valentin Enache are 26 de ani si si-a descoperit pasiunea pentru gastronomie din nevoia de a se descurca singur. Fiind foarte determinat si ambitios, acesta crede ca MasterChef va fi biletul lui de intrare intr-o lume a trucurilor si a secretelor perfectiunii in bucatarie.
Urmatorul duel din bucataria MasterChef a reunit concurentii romani care au venit de peste hotare pentru sansa de a ajunge in fata celor trei jurati. Dintre cei patru prezenti la bancurile de lucru, doar doi au reusit sa treaca mai departe. Loredana Hasu are 40 de ani si a lucrat pentru prima oara in domeniu la 18 ani, cand spala vase intr-un restaurant. Un an mai tarziu, aceasta a plecat sa lucreze in Italia si, pe parcursul anilor, a locuit impreuna cu sotul ei in Spania, Italia si Franta. Razvan Vasiliu urmareste Masterchef de la prima editie si in fiecare an se gandeste sa participe. Acum, si-a facut curaj si a venit sa-si demonstreze talentul in arta culinara. Experienta pe care a avut-o dupa ce a detinut un restaurant in Noua Zeelanda o considera un avantaj in concurs.
Alexandra Hirtea are de 29 de ani este o fire luptatoare, dupa cum a demonstrat in duelul ciupercilor pe care l-a si castigat. La 20 de ani, a trebuit sa invete sa se descurce singura si considera ca va face fata cu brio testului pe care MasterChef il reprezinta pentru ea.
Vezi aici lista concurentilor!
Urmatoarea concurenta care a iesit invingatoare in fata juratilor este Dana Draghici. Pasionata de citit si de calatorii, Dana a pasit in bucatarie inca din timpul adolescentei. Fiind o femeie increzatoare in sine si foarte organizata, aceasta isi doreste sa demostreze ca poate face fata presiunii impuse de MasterChef.
Cel de-al doilea duel dublu i-a avut castigatori pe Raul si Andrei! Raul Vasiloni are 31 de ani si este de profesie vopsitor auto in Hunedoara. Acesta recunoaste sincer ca s-a apucat de gatit pentru a-si impresiona sotia, iar aceasta ambitie l-a purtat pana la preselectiile MasterChef. Dragostea lui Andrei Pelin pentru bucatarie s-a nascut odata ce acesta a inceput sa calatoreasca, cunoscand locuri, culturi, dar si gusturi noi. Apreciat atat de familie cat si de prieteni pentru abilitatile pe care le are in bucatarie, Andrei vrea sa demonstreze ca poate fi un adevarat MasterChef.
Vezi aici momente VIDEO din show!
Batalia deserturilor a fost ultima din editia de ieri seara si s-a dat intre doua concurente ce si-au dorit foarte mult un loc in bucataria MasterChef, insa dupa o jurizare riguroasa si o demonstratie de plating din partea lui Chef Samuel Le Torriellec, niciuna dintre ele nu a obtinut sortul mult ravnit.
MasterChef - Prinde gustul competitiei!
Gallery