Razvan Exarhu, Samuel Le Torriellec si Liviu Popescu sunt juratii MasterChef care vor da savoare competitiei in noul sezon.
Razvan Exarhu este o personalitate cu o cariera impresionanta in radio si televiziune, care a decis sa isi transforme pasiunea arzatoare pentru gatit in profesie. Razvan a avut un bistro unde si-a pus in practica ideile culinare si a colaborat cu restaurante de renume din Bucuresti, punandu-si amprenta asupra calitatii si creativitatii culinare. Razvan este exigent si creativ, iar asteptarile sale pentru o farfurie demna de MasterChef tind catre perfectiune.
- Care este primul preparat pe care l-ai gatit?
- "Nu sunt sigur, dar cel care a contat si de care imi aduc aminte este o mancare de bame. Mama gatea minunat bame si mi-a dat consultanta live, la telefon. Bamele sunt una din marile placeri ale copilariei mele, nu sunt foarte simplu de gatit, asa ca voiam sa reproduc perfect acel gust. A iesit bine, dar tot ale mamei conteaza."
- Cum transformi visul in realitate, cum ai reusit tu?
- "Foarte multa munca. Nu stiu alta scurtatura. Studiu, practica, mult invatat din greseli, oboseala, dar si bucuria pe care ti-o transmite o farfurie care se intoarce aproape curata de la masa."
- Ce simti cand intri in bucatarie?
- "Emotie. Chiar daca trebuie sa reproduci acelasi gust si pare simplu sa faci asta, tot iti doresti sa fie mai bun decat ieri. Si inevitabil te cuprinde un soi de tensiune, care te face sa te simti ca atunci cand ai facut prima data acea farfurie."
- De cand ai avut pasiunea pentru gatit?
- "Din studentie, cred, pentru ca luptam pentru supravietuire. Dar eram si destul de mofturos la mancare si nici nu prea aveai optiuni, asa ca m-am gandit ca nimic nu se compara cu ceva facut cu mana ta."
- Poveste-ne o intimplare care te-a impresionat la filmari
- "Lumina din ochii concurentilor, cand au avut de gatit ceva foarte drag, din copilarie. Dar si gustul, in care se simteau in perfect echilibru nostalgia si priceperea. E genul de mancare gatita cu lacrimi in ochi, din tot sufletul."