Cel mai nou sezon MasterChef a cucerit inimile multor telespectatori, indiferent de varsta! Concurentii sezonului 2015 au fost extrem de pasionati de gatit si de combativi, s-au contrat pe parcursul competitiei, s-au aliat, dar cel mai important: au legat prietenii frumoase. Castigatorul MasterChef, Andrei Voica, a ramas prieten cu Iulian Sirbu si Cristi Tudor, concurenti ai sezonului 6 MasterChef, lansand dupa incheierea celui mai urmarit cooking show din Romania un proiect culinar, BioniChefs, care a inceput sa creasca frumos.
“Foarte multi copii ne scriu si ne spun ca ne-au urmarit indeaproape, ca ne-au tinut pumnii si ca erau interesati de ceea ce gatim, de conflictele sau prieteniile noastre, de probe etc. Mie imi plac foarte mult copiii, sper sa am si eu unul in curand”, spune Andrei, castigatorul ultimului sezon MasterChef.
Ca urmare a numarului mare de copii si adolescenti care ii indragesc, cei trei au dedicat cateva zilei unui proiect de gatit in gradinite si scoli, pentru a-i rasplati pe acestia pentru sustinere. Seria de ateliere de gatit pentru juniori a inclus aproape 200 de copii de la gradinita si afterschool-ul Ana Lugojana din Bucuresti. Cei mici au gatit, alaturi de BioniChefs, sushi dulce cu fructe.
“Am ales sa facem sushi cu fructe tocmai pentru ca ofera o viziune noua a unui preparat simplu, apropiat noua – orezul indulcit cu lapte si dulceata. Noi am facut astfel incat copiii sa se poata juca, sa fie creativi si in acelasi timp sa invete ca mancarea inseamna imaginatie”, explica Iulian Sirbu.
Una dintre sursele de inspiratie a fost proba MasterChef de la Ferma Animalelor, unde au gatit pentru 150 de copii.
Cristi Tudor a fost cel cu aceasta initiative, urmarind sa transforme atelierele distractive intr-o lectie de nutritie pentru cei mici. “Ne-am dat seama ca e important sa oferi vitamine si carbohidrati sanatosi copiilor, astfel ca am facut un orez de sushi cu lapte de cocos si extract de vanilie, lasand libertatea copiilor de a folosi orice fructe doresc, deja taiate. La final, ei le-au aranjat in rolele de bambus. Apoi, le puteau picta cu sos de fructe de padure, seminte de rodie, felii subtiri de fructe sau fasii coapte de cocos. Rezultatele ne-au uimit pe noi de multe ori si credem ca exista potential maxim in acesti copii”.
Atelierele au durat in jur de o ora fiecare, iar copiii au fost bucurosi de fiecare data de prezenta concurentilor cu care au facut poze si de la care au luat autografe.
Gallery