ß
Esti pasionat de gatit, urmaresti MasterChef si iti place sa experimentezi lucruri noi? Atunci inscrie-te in concurs si, in perioada 9 noiembrie - 21 decembrie 2015, poti castiga premii atractive.
In fiecare saptamana alege-ti reteta preferata de la MasterChef, intra pe fordmidabil.protv.ro si adaug-o in meniu. In prima saptamana de concurs trebuie sa alegi reteta de LUNI. In saptamana urmatoare iti poti completa meniul cu reteta de MARTI. Si tot asa pana la MAREA FINALA MasterChef.
Ingrediente:
Timp de preparare: 1 h
Mod de preparare:
Se porneste cuptorul la 180 de grade.
Tapetam ramequin-urile cu unt si le dam la frigider.
Se amestesca bine untul cu faina in care am incorporat si sarea.
Intr-o cratita se pun laptele si 100 de grame de zahar. Cand aproape laptele da in fiert, se adauga untul omogenizat cu faina si se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase de faina. Se opreste focul si se adauga ciocolata in bucatele mici, amestecand pana se topeste complet; se adauga extractul de vanilie si galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare.
Se bat albusurile spuma impreuna cu cele 30 de grame de zahar ramase. Spuma obtinuta se incorporeaza in compozitia de ciocolata amestecand usor cu o spatula pentru a nu pierde din aerul acumulat in spuma.
Se umplu ramequin-urile si se curate bine marginea cu un prosop curat pentru a nu impiedica cresterea in cuptor. Se dau la cuptor intre 15 si 18 minute in functie de cat de cremos sau copt se vrea interiorul sufleului.