ß
Cele mai bune retete ale sezonului 5 "MasterChef" Romania le gasesti pe masterchef.protv.ro!
Ingrediente:
1 kg de rosii bine coapte 1 ardei verde 2 catei usturoi 1 castravete mai gros 1/2 ceapa rosie cateva fire de menta proaspata cateva fire de chives 1 lingura de chimion 2 linguri amidon 1 pahar de couscous bob fin 50g mac 100g sunca Serrano 1 lingura sare marina 3 cuburi de gheata 250 ml ulei masline extra virgin 100 g otet din vin alb 3 felii paine
Mod de preparare:
Rosiile se decojesc, se taie in bucati potrivite direct in recipientul pentru blender, castravetele se decojeste si se pune peste rosii, ardeiul se curata de seminte si cotor se taie si el si se adauga peste, ceapa cam un sfert din ea si 2 catei de usturoi curatati feliile de paine, 1 lingura de sare marina, uleiul de masline, otetul si cuburile de gheata. Toate acestea se mixeaza timp de 5-7 minute pana obtine o consistenta cremoasa. Acesta este preparatul de baza.
Pentru tortite se pune un pahar de apa intr-o olicica pe foc cu putin sare, cand aceasta incepe sa fiarba se adauga aceeasi cantitate de coucous, amestecam inchidem focul si acoperim cu un capac. Dupa 10 minute punem couscousul intr-un bol poate care adaugam macul, amidonul si chimionul. Il framantam ca pe un aluat dupa care il punem pe o folie de plastic, o alta deasupra lui si cu ajutorul unui sucitor il intind ca pe o foaie cu grosime de 1 cm. Ma folosesc de un cerc de marimea unei cescute pentru a le taia rotunde. Le ung cu putin ulei de masline si le coc la un foc mic cate 30 secunde pe fiecare parte.
Pentru montarea farfuriei tai bucatele jambonul sa presar pe mijlocul farfuriei, decorez cu un for de chive si 2 3 de menta ai cateva picaturi de ulei, iar pe peretii boluilui agat tortitele.
Preparatul trebuie pastrat la rece.