Cele mai bune retete ale sezonului 5 "MasterChef" Romania le gasesti pe masterchef.protv.ro!
Ingrediente:
4 felii de pancetta 3 calamari 300 g porumb dulce 1 conserva lapte de cocos 5 spice Schinduf Unt Morcov, pastarnac, ceapa Usturoi Ulei vegetal Porumb de popcorn si porumb copt
Mod de preparare:
Se taie pancetta in cateva felii si se arunca in oala sa se incinga si sa lase usor din grasime si sa se soteze. Intre timp tragem la tigaie morcovul, pastarnacul si ceapa pana se rumenesc, dupa care se toarna o cana de apa pentru a face stock de legume. Introducem 50 g de unt si stock-ul peste pancetta, urmat de porumb si laptele de cocos. Se asezoneaza cu o lingurita de schinduf si una de 5 spice, sare si piper.
Intre timp se curata sepiile (se rup tentaculele, se scot ochii si gura calamarului, se curata de piele, se spala si se fac cateva striatii cu cutitul pe piele). Intr-o tigaie se incalzeste mediu uleiul vegetal cu putin usturoi, se arunca 2-3 sepii (pentru a nu scadea temperatura uleiului si a putea controla gatirea). Dupa un minut se ia de pe foc, se pune o lingurita de unt, se topeste usor si se adauga zeama de lamaie, continuand gatirea remanenta inca un minut.
Se face putin popcorn, dupa care se marunteste cu rasnita, alaturi de porumbu copt. Se taie cateva felii de chives si de morcov (din cel sotat pentru stock). Se aseaza cu polonicul din supa groasa de porumb, se aseaza cei 3 calamari si se decoreaza cu chives si popcornul / porumbul copt maruntit. Se serveste cald.