ß
Cele mai bune retete ale sezonului 5 "MasterChef" Romania le gasesti pe masterchef.protv.ro!
Ingrediente:
fructe de mare proaspete (creveti,calamari, vongole, midii, saint jacques- 2 buc din fiecare) 250 gr linte beluga 100 gr ceapa 50 gr usturoi 100 gr ardei rosu 150 gr ardei gras rosu ( copt la borcan) 150 gr ardei galben(porticaliu) ( copt la borcan) 150 gr rosii ( pasta rosii pasata la cutie) 150 gr carnat picant uscat(chorizo) 100 ml vin alb 50 gr unt 50 ml ulei de masline Piper Chili piper praf sare Sofran Amidon 1 floare de panseluta mov Baby plante pentru garnish
Mod de preparare:
Uleiul se pune la incins, se adauga ceapa impreuna cu ardeiul taiate cubulete, bucatile de carnat picant si usturoiul. Se amesteca in continuu aproximativ 5 min. Se adauga putina apa si se lasa sa fiarba inabusit aproximativ 10 min. Se adauga lintea neagra si se lasa la fiert maxim 30 de min. Lintea trebuie sa fie intreaga si nu trebuie fiarta excesiv, se serveste al diente.
"Separat intr-o tigaie se incinge untul in care se adauga fructele de mare. Se trag la tigaie la foc mare aproximativ 10 min dupa care se adauga vinul alb.
Se adauga sare si piper.
Sosul rosu realizat din ardei rosu copt, pasta de rosii, sare, amidon de porumb,chili piper praf,apa. Se trag la tigaie toate ingredientele dupa care se introduc in blenderul profesional. Sosul rezultat este folosit in combinatie cu fructele de mare.
Sosul galben din ardei realizat din ardei galben copt, apa, amidon, sare si sofran.
Se trag la tigaie toate ingredientele dupa care se introduc in blenderul profesional. Sosul rezultat este folosit in combinatie lintea neagra.
Inainte sa fie pus in cilindru de sticla peste lintea neagra, sosul galben se mai pune in blenderul vertical pentru a crea o spuma aerisita.