• Emisiuni
  • MasterChef
  • Reteta Iuliana Banut: Calcan cu crema de conopida, spanac si anghinare marinata

Reteta Iuliana Banut: Calcan cu crema de conopida, spanac si anghinare marinata

Reteta Iuliana Banut: Calcan cu crema de conopida, spanac si anghinare marinata

Cele mai bune retete ale sezonului 5 "MasterChef" Romania le gasesti pe masterchef.protv.ro!

Ingrediente:

O conopida medie, o ceapa alba, ulei de masline extra virgin 200ml, sare 50g, piper macinat 5g, o ramura de rozmarin, o ramura de cimbru, o legatura de marar, 3 rosi, o capatana de usturoi, germen de praz 50g, o portocala, o anghinare proaspata, vin alb sec 150g, spanac proaspat 70g, pinoli 10g, un calcan mediu proaspat.

Mod de preparare:

Se taie conopida bucati, se inabuseste in ulei cu ceapa, se lasa putin la calit, apoi se adauga apa si se lasa la fiert aproximativ 30 min. Pe urma se pregateste spanacul, se spala si indeparteaza coditele apoi se trage la tigaie foarte putin cu ulei si sare. Apoi se curata anghinarea se spala si se pune intr-o oala cu putin ulei se caleste putin, apoi se adauga vinul si putina apa si se mai lasa inca 10 minute la foc mic. Pe urma se curata pestele se fileteaza se indeparteaza oasele si se trage la tigaie cu putin ulei sare piper si rozmarin timp de 5 minute.

Dupa ce sa facut conopida se scoate si se paseaza cu blenderul adaugand sare piper ulei si putin germeni de praz, pana se obtine o pasta cremoasa.

Rosiile se decojesc dupa ce au fost puse in apa fiarta timp de 30 de secunde si puse apoi in apa rece. Se taie cubulete si se pregatesc cu putin ulei si sare.

Se monteaza pe o farfurie pestele impreuna cu crema de conopida, spanacul, anghinarea coaja de portocala, sosul de rosi si putini germeni de praz, servindu-se calda.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni