ß
Un preparat simplu in executie, dar totodata rafinat ,elegant si atent servit.
Ingrediente:
200 g ton rosu proaspat 50 g perle de otet balsamic de modena (un borcanel) 1 legatura de ceapa verde proaspata 2 portocale 2 lime-uri 30 g muguri de pin 10 g Seminte de chia 6 petale de trandafir rosu comestibil 30g sare de himalaya roz 250 g faina alba 75 g de untura de porc 500 ml apa 5 g bicarbonat de sodiu 10 fire de ceapa chivas 100 ml ulei de masline extravirgin 50 g unt de masa 1 sticla de vin rosu Chianti sec
Mod de preparare:
De inceput facem aluatul pentru piadina, amestecand faina cu untura, sare, bicarbonat si apa + 30 minute la frigider, ca mai apoi dupa coptura sa fie dezmierdata cu unt.
Se toaca din cutit tonul proaspat la o dimesiune maricica, dar nici prea mare, taiem ceapa proaspata, se rade coaja de pe portocala si lamai si se amesteca cu zeama portocalei si lamaii cu putina sare si ulei de masline. Petalele de trandafir vor servi drept suport pentru aromele ( mugurilor de pin ,perlelor de otet balsamic).
Se pune in cerc tonul crud (fara a fi amestecat in prealabil cu ceva) un strat de ceapa, se toarna seama cu lamaie si portocala in momentul montajului deoarece in 2-3 minute zeama de lamaie incepe procesul de coacere a pestelui si totodata albirea acestuia, eu vreau ca pestele cand este servit sa aiba culoarea sa naturala rosie, apoi adaugam alt strat de peste si iar zeama de lamie si portocala, deasupra vor orna frumos cu 3 fire ce ceapa chivas,seminte de chia si vom asterne colierul format din perle de otet balsamic, care cu gustul lor dulce acrisor vor excita papilele intru-un mod pretentios, realizat simplu de un om simplu. Si nu uitam de inghitiurile mici si dese de vin rosu sec.