ß
Florile de dovlecel sunt diuretice, revigorante si bogate in vitamina A. Se servesc pe un strat de sos de ardei ornat cu rosi cherry si frunza de patrunjel taiat marunt si putin ulei de masline de ornament.
Ingrediente:
8 buc flori de dovlecel
Pentru umplutura:
250g branza proaspata de vaca : 300g somon afumat: sare piper o ramura rozmarin o ramura salvie doua oua pesmet cat cuprinde
Pentru sos:
1 ardei rosu 1 ardei galben doua frunze de busuioc o rosie un catel de usturoi
Pentru ornare:
6 Rosii Cherry ulei de Masline frunza de Patrunjel
Mod de preparare:
Rupem cu foarte mare grija codita florii de dovlecel si o data cu ea se va desprinde si pistilul. Curatam frunzulitele verzi de la baza florii, spalam florile cu grija si le stergem cu un servet curat sau le tamponam mai bine cu hartie absorbanta de bucatarie. Pana se scurge apa de pe floricele prearam umplutura. Pentru umplutura, introducem toate ingredientele la robot si mixam pana obtinem o consistenta cremoasa.
Umplem florile cu umplutura pana la jumatate dupa care rasucim partea superioara a florii. Pregatim tipsia si o decoram cu hartia de copt,dupa care introducem florile unplute in tipsie si punem deasupra rosi taiate cubulete amestecat cu pesmet si putin ulei de masline,introducem in cuptor preincalzit la 225 grade celsius pentru circa 10 minute .
In timp ce florile sunt la cuptor pregatim sosul.
Taiem ardeii si rosia in cubulete, intre timp punem o tigaie pe foc cu putin ulei de masline siadaugam un catel de usturoi tocit, calim usturoiul pentru a da un gust de usturoi uleiului dupa care usturoiul se indeparteaza si se introduc ardei si rosia taiat cubulete impreuna cu frunza de busuioc,putin sare si piper, se acopera cu un capac pana cand ardeiul se inabuseste, se trage la o parte si se lasa la racit dupa care se da prin blender pana se obtine o consistenta cremoasa.
Pe o farfurie preincalzita se pune sosul obtinut din ardei si rosi, peste care se aseaza florile de dovlecel umplute si se ormeaza cu rosiile cherry (formate floricele), patunjel tocat marunt si putin ulei de masline.