Ingrediente:
200g ricotta 100 g faina alba 00 50 g parmegiano razalit 1 nucsoara sau praf 10 g piper alb 200 g midii(cozze) curatate, in vid sau proaspete 2 calamari medii 6 bucati creveti intregi 10-12 cm 5 rosii mari coapte romanesti 6 rosii cherry 1 ceapa, 1 ou 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel-100g 2 dl vin alb sec(un pahar) 1dl ulei de masline extravergine 1 ardei peperoncino sau praf de peperoncino 1 lingurita 30 g sare 10g piper negru
Mod de preparare:
Se curata calamarii, crevetii, se elimina capul si intestinul. Se curata scoicile daca e necesar si sa clatesc. Intr-o cratita se pune la fiert apa si se oparesc calamarii citeva minute. Scoicile se deschid intr-o tigaie cu un pic de ulei, un catel de usturoi si 1/2 pahar de vin alb. Se pune capacul, cand scoicile sunt deschise se pun deoparte intr-un bol si se filtreaza lichidul prin tifon. Se caleste ceapa, usturoiul, peperoncino si patrunjelul. Se adauga rosiile decojite si taiate marunt, lichidul filtrat de pe midii, calamarii taiati si se gatesc maxim 10 minute. La sfarsit adaugam crevetii si scoicile. Se asezoneaza de sare si piper si se acopera cu capacul pana se fierb gnocchi pregatiti in prealabil.
Preparam gnocchi intr-un bol. Amestecam ricotta cu parmezanul dat pe razatoare, faina, sare, piper, nucsoara. Se amesteca bine pana devine omogen.Se ruleaza formand bastonase de circa un cm grosime. Se taie cu cutitul la un cm lungime, dupa care se fierb in apa cu sare pana se ridica la suprafata. Se strecoara si se pun peste ragu. Se salta de 2-3 ori pe flacara.
Se servesc in farfurie adinca cu bordura larga. Se orneaza cu ulei de masline si patrunjel taiat fin, fin.
Se serveste cu vin alb sec Sauvignon blanc.