In doar 30 de minute poti sa te bucuri de o portie sanatoasa si savuroasa de paste. Incearca reteta recomandata de bucatarii italieni.
Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
340g Spaghetti Barilla No.5 280g file proaspat de ton sare 2 linguri patrunjel tocat 60ml ulei de masline extravirgin 600ml sos de rosii.
Mod de preparare:
Prajeste fileul de ton in ulei de masline pana cand devine auriu, scurge-l si condimenteaza-l cu sare.
Pune sosul de rosii pe foc sa se incalzeasca si adauga tonul prajit, taiat cubulete mici, impreuna cu patrunjelul tocat.
Lasa-le sa se gateasca impreuna timp de 10 minute, la foc mic.
Fierbe spaghetele al dente in apa cu sare. Surge-le si aseaza-le in fafruii. Pune peste ele sosul cu bucatele de ton.
Sos de rosii
900g rosii 110g ceapa alba 60ml ulei de masline extravirgin 100g tulpina telina 100g morcov 5 frunze de dafin sare si piper 1 fir de patrunjel.
Spala si taie morcovii, ceapa si telina in cubulete. Spala rosiile si indeparteaza semintele. Toaca-le si pune-le intr-o tigaie cu uleiul de masline si legumele tocate. Adauga parunjelul tocat. Acopera cu un capac si gateste-le impreuna la foc mediu timp de 30 de minute. Ia capacul de pe oala si lasa lichidul sa se reduca. Condimenteaza cu sare si piper. Paseaza totul printr-o sita.