Ingrediente:
500g de carne de vita tocata o ceapa galbena un ardei galben 1 ardei iute baby spanac 1 punga o punga salata asortata o pungulita de hribi uscati 3 nuci uscate 3 cartofi noi marime medie 400 ml ulei pt prajit 3 rosi cherry sare piper si usturoi pudra cateva grame, dupa de gust 1 legatura de marar 100gr gorgonzola ulei de masline 1 lingurita 1 lingurita otet balsamic 200ml sos Heinz Chilli ketchup 50 g (dupa gust) 10ml mustar galben 15 gr de zahar brun o cutie de branza cottage cheese 2 piersici din compot french dressing 1 pachetel 6 chifle mini burgers cu susan
Timp de preparare: 60 de minute
Mod de preparare:
Se taie ceapa marunt impreuna cu ardeiul. Intre timp se pune tigaia la incins cu putin ulei de gatit. Cand tigaia e incinsa adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt. Amestecam sa nu se lipeasca, focul trebuie sa fie mediu spre mic sa nu ardem ceapa si nici ardeiul. Cand ceapa si ardeiul devin aurii adaugam carnea tocata si amestecam pana se incorporeaza cu ceapa si ardeiul. Lasam la foc mic si continuam sa amestecam pana ce si carnea prinde o culoare inchisa, semn ca a inceput sa se gateasca.
Simultan curatam 3 cartofi noi, felii, stil chips si ii prajim intr-o tigaie cu ulei incins cateva minute. Separat intr-un bol de marime medie adaugam sosul Heiz chilli cam 200ml, impreuna cu zaharul brun, mustarul galben, ketchupul si sare, piper, usturoi pudra si amestecam pana se formeaza o pasta stil sos. Le adaugam in carnea care se afla pe foc si amestecam pana se incorporeaza cu preparatul. Gustam si dupa preferinta mai adaugam daca este nevoie de sare, piper sau ketchup. Lasam la foc mic inca cca 20 de minute.
Scoatem cartofii pe un servetel sa nu fie exces de ulei si cu un cutit punem un pic de branza gorgonzola straturi staturi sa formam un turn de chipsuri ce are la mijoc branza albastra. Separat se ia o mana de salata asortata (rucola, baby spanac, etc), se asezoneaza cu sare piper, nuci zdrobite, ulei de masline, otet balsamic si hribi uscati si toate tocate marunt.
Salata se aseaza pe farfurie intr-un colt si separat se taie julien piersicile si asezam un pat de branza cottage pe farfurie. In celalalt colt peste care adaugam piersicile taiate julien. Peste turnam un pic de suc din compot. Se adauga si cartofii chipsuri turn pe farfurie langa salata si se presara peste ei marar tocat marunt. Peste stropim cu un pic de french dressing. Cand carnea pt sloppy burgers este gata se stinge focul.
Se taie mini chiflele si se aseaza cu o lingura carnea de vita sloppy in chifla pt burgeri. Se spala rosiile cherry cu tot cu codita si se infig intr-o scobitoare ca mai apoi s-o punem in varful burgerilor sloppy. Vom proceda la fel cu inca 2, in total 3. Ii asezam pe farfurie si sunt gata de servit.