Ingrediente:
Pentru blatul de biscuiti:
350 gr biscuiti digestivi 100 gr unt topit 50 ml whisky Pentru crema: 200 gr crema de branza 200 gr mascarpone 100 gr zahar pudra 100 ml frisca lichida 1 plic vanilie bourbon 1 plic gelatina 2-3 lingurite apa Coaja de la 1 buc lime
Pentru sosul de fructe de padure:
200 gr fructe de padure 1 plic gelatina 50 gr zahar pudra Suc de la 1/2 lime 2-3 lingurite apa
Timp de preparare: 30 de minute
Mod de preparare:
Blatul de biscuiti:
Se pun in robotul de bucatarie biscuitii si se zdrobesc, se topeste untul si se amesteca cu biscuiti,apoi se adauga whisky-ul si se omogenizeaza. Amestecul obtinut se pune intr-o tava cu pereti detasabili sau in forme rotunde mici si se preseaza cu mana pana se uniformizeaza peste tot. Se pune in frigider la rece.
Crema:
Gelatina se pune intr-un bol mic, se amesteca cu apa si se lasa la hidratat.
Separat, se pune in bolul de la mixer crema de branza si mascarpone si se amesteca putin, apoi se adauga zaharul pudra si se mai amesteca putin.
Se pune gelatina pe foc si se lasa pana se topeste dar fara sa dea in clocot. Se lasa sa se raceasca putin si se adauga in compozitie. Dupa ce s-a omogenizat, se adauga frisca lichida, putin cate putin, pana se incorporeaza, apoi vanilia bourbon si coaja de lime.
Compozitia rezultata se pune peste biscuiti si se da la rece.
Sosul de fructe de padure:
Se pune gelatina intr-un bol mic, se amesteca cu apa si se lasa la hidrata..
Intr-o oala se pun fructele de padure cu zaharul pudra si se lasa la foc incet.
Se pune gelatina pe foc pana se topeste si se adauga in sos si se omogenizeaza.
Sosul se pune in blender si se paseaza.
Dupa ce s-a racit putin se adauga peste crema si se lasa la rece.
Se scoate inelul detasabil si este gata pentru servit.