ß
Ingrediente:
500g muschi de vita, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 ardei grasi rosii, 200g ciuperci, 2 oua, 2 linguri ulei de masline, o legatura marar, o legatura patrunjel, condimente Sosul de praz (3): Un praz, o ceapa mica, doua galbenusuri, 3 linguri smantana, o lingura unt, 2 linguri vin alb, sare, piper.
Timp de preparare: 90 de minute
Mod de preparare:
Se curata muschiul de vita de piellite, se spala si se bate ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa deoparte. Se toaca ceapa, ardeiul gras si ciupercile. Se pune totul intr-o tigaie antiaderenta cu putina apa si o lingura de ulei de masline. Se lasa sa fiarba inadusit 15 minute apoi se da la racit. Se bat ouale, se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt. Pe bucata de carne se intinde un strat de legume, apoi se ruleaza si se leaga cu ata. Se aseaza rulada intr-o tava cu putina apa, se toarna deasupra oul cu marar si patrunjel, si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 40 de minute.
Umplutura (2): 2 morcovi, 150g de ciuperci, o ceapa mica, un ou, 40 g unt, patrunjel, sare, piper
Se toaca marunt morcovii si ceapa si se calesc in unt. Dupa 5 minute se adauga ciupercile taiate marunt si se mai lasa 3 minute. Dupa ce s-a racit se adauga oul, patrunjelul si se condimenteaza.
Se toaca marunt ceapa si prazul, se calesc in unt, se adauga un pahar de supa sau apa, smantana si vinul. Se fierb 10 minute la foc mic, apoi se mixeaza totul si se toarna treptat peste galbenusurile batute cu 2 linguri de apa rece.