Ingrediente:
Coaste de porc 500 gr, 15 creveti, melasa 200 gr, sare 20 gr, paprika 15 gr, piper 8 gr, 1 ceapa medie alba, 1 lingura chimion, 4 catei de usturoi, 200 ml ketchup, 2 crengute de cimbru, 6 crengute rozmarin, 3 crengute de coriandru, 2 linguri zahar brun , 200ml apa, 50 ml otet balsamic, 2 linguri ulei de masline, 3 linguri de chilli, ½ cana ketchup, 3 linguri de hrean, 2 lingurite de suc de lamaie (1 lamaie), 5 linguri sos worchester, ¼ lingurita tabasco. 100 gr unt, 2 cartofi albi mari, ulei 1 litru, 6 doze de bere Ursus, 2 sticla mica de Chennet.
Timp de preparare: 60 de minute
Mod de preparare:
Intr-o cratita pun la foc mediu uleiul de masline, apoi ceapa tocata si sarea. Calesc 2 minute, apoi pun usturoiul, chimionul, ketchup, sosul worchester, otetul balsamic, melasa, zaharul, cimbrul, chilli, piperul, rozamarinul, coriandrul si apa.Amestec incet si las sa fiarba la foc mediu.
Ung coastele imediat ce s-a racit sosul si le las 12 ore la frigider, acoperite cu o folie de plastic. Dar pot sa stea si 1 ora.
Incing cuptorul la 220 grade si bag coastele acoperite cu o folie de aluminiu. Dupa 30 minute le intorc. Dupa alte 20 de minute, scot folia si le las sa prinda crusta.
Chipsurile
Spal bine cartofii si ii las cu coaja. Ii tai fin pe razatoare. Ii mai spal o data, apoi ii sterg bine, sa fie complet uscati, apoi ii pun intr-o punga de plastic, rasnesc sare peste ei si agit bine. Incing uleiul la 400 grade si bag cate 4-5 felii de cartof, depinde de marimea tuciului in asa fel incat sa nu se acopere unii pe altii, apoi ii intorc pe fiecare cu spumiera iar cand sunt aurii ii scot. Ii asez pe o farfurie.
Sosul pentru creveti
Intr-ul bol mediu pun toate ingredientele pe rand si le amestec bine.
Ingredientele: ½ cana chilli, ½ cana ketchup, 3 linguri hrean ras, 2 lngurite suc de lamaie, ½ lingurita sos worchester, tabasco.Crevetii ii curat si ii prajesc intr-o tigaie, in unt cu sare si piper aproximativ 8 minute.