Lavinia Ghelesan a primit sortul MasterChef datorita unui preparat delicios: Prajiturele cu nuca, fistic si cocos.
Ingrediente:
Timp de preparare: 60 de minute
Mod de preparare:
Se mixeaza ouale cu 200 g zahar si o lingurita de sare pana ce compozitia devine usor galbuie.
Laptele se amesteca cu uleiul si se toarna peste ouale batute cu zahar, amestecandu-se usor cu telul. Treptat, se adauga si faina cernuta impreuna cu bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie. Se adauga si esenta de rom, gemul de caise si putina coaja rasa de portocala. Se toarna totul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25-30 minute.
Tot acum, pentru krantz, in cealalta tava, cu hartie de copt, se intinde un amestec din: 3-4 biscuiti digestivi maruntiti cu mana, 50 g nuca, 50 g fistic, tocate din cutit si 2 lg de miere. Se lasa 10 minute dupa care se raceste complet.
Intr-o tigaie se prajesc pentru 2 minute restul de 50 g nuci, apoi se maruntesc in robotul de bucatarie si se pun pe hartie de copt. La fel se procedeaza si cu restul de 50 g fistic. Intr-o cratita se topeste ciocolata, untul, pudra de cacao, 2 linguri de zahar si 100ml lapte, dupa care se da deoparte.
Capsunile cu o felie de portocala si zaharul bourbon se pun intr-o cratita pe foc si se lasa pana capata consistenta unui gem de capsuni.
Se scoate blatul de la cuptor si se decupeaza 3 forme rotunde cu ajutorul inelului de inox, dupa care se trec prin sosul de ciocoltata deja pregatit si se tavalesc, separat, prin nuca macinata, fisticul macinat, respectiv fulgii de nuca de cocos.
Crema de mascarpone se amesteca cu sosul de capsuni racit si se da la frigider. Pe farfurie se pun cele 3 prajiturele, crema de mascarpone cu sosul de capsune, bucati rupte din krantz-ul racit, decor din frunze de menta, nuca, fistic si nuca de cocos proaspata.
Gallery