ß
Cristian Vicentiu Georgescu a primit sortul MasterChef datorita unui preparat delicios: Supa picanta thailandeza de dovleac dulce cu aripioare de pui si creveti in nuca de cocos.
Ingrediente:
Timp de preparare: 60 de minute
Mod de preparare:
1. Se stoarce o limeta, sucul obtinut se amesteca cu 200 ml apa rece si un praf de zahar intr-o cratita mica la care se adauga doua grame de extract de iarba de mare (agar agar). Se amesteca pana la topire apoi se da la foc mic si se amesteca in continuu pana devine lipicioasa compozitia. Se pune intr-un recipient si se lasa la frigider pana la prezentare.
2. Se spala, curata si toaca vegetalele: ardeiul iute, ceapa verde, ghimbirul, usturoiul, dovleacul, morcovul,
3. Se deschide cutia de lapte de nuca de cocos
4. Se spala si desfac din carcasa crevetii lasand codita intacta si se pun la zvantat
5. Se spala si curata aripioarele pastrand partea de sus (cu un os) si se desface pielea de pe restul aripii pastrand-o pentru mai tarziu
6. Se trece la gatit supa:
Intr-o tigaie teflonata se incing doua linguri de ulei in care se prajesc usor pentru aproximativ 2 minute: ardeiul iute rosu (chilli), curatat de seminte si tocat marunt, ceapa verde curatata si tocata in rondele potrivite, bucata de ghimbir proaspat de marimea unui deget tocat marunt sau ras, coriandru macinat, turmeric, paprika, boabele de cardamon sfaramate apoi se stinge cu laptele de nuca de cocos si se fierbe pentru aproximativ 5 minute. Se muta toata compozitia intr-o oala mare si se adauga: stock-ul de pui (2xcuburi knorr de pui in 800 ml apa calduta), dovleacul dulce (butternut squash), curatat de coaja si taiat in bucati, 3 morcovi curatati si taiati in bucati, ardeiul gras rosu curatat de seminte si tocat, batul de scortisoara. Se fierbe pentru aproximativ 20 minute si se mai adauga 1/2L apa calduta. la final se adauga zaharul brun, sucul de limete si sosul de peste si se muta in blender pentru omogenizare si obtinerea unei creme de consistenta lichida. Se adauga sare si piper dupa gust daca este cazul.
In timp ce supa fierbe se incinge friteuza la temperatura de 160-180 grade Celsius.
7. se pun plicurile de ceai afumat intro cratita cu apa si se fierb 1-2 minute, se scot pliculetele se adauga 1 lingura sos de peste si se pun la fiert aripioarele pentru 5-6 minute. in timp ce aripioarele fierb se amesteca painea maruntita cu nuca de coscos uscata ,sare ,piper si coriandru intr-un castron , se bat ouale intr-un castron separat cu sare ,piper si coriandru, si intr-un alt castron se pune faina. de asemenea bucatele de piele de pui se intind pe hartia de copt se presara cu seminte de susan negru si se dau la cuptor 10 minute la o temperatura de 180-200 grade C dupa care se lasa la racit si se asezoneaza.
8. Se scot aripioarele si se scurg bine de apa apoi se trec prin faina,ou si amestecul de paine si nuca de cocos si se lasa deoparte
9. Se trec crevetii prin faina ,ou si amestec de paine si nuca de cocos si se lasa deoparte.
10. Se fierbe oul de prepelita se da in apa rece si se curata de coaja, se lasa la zvantat.
Gallery