ß
  • Emisiuni
  • MasterChef
  • Reteta Elena Daniela Baiu: Perla din dorada, cu sos de scoici pe cruton de paine

Reteta Elena Daniela Baiu: Perla din dorada, cu sos de scoici pe cruton de paine

Reteta Elena Daniela Baiu: Perla din dorada, cu sos de scoici pe cruton de paine

Elena Daniela Baiu a primit sortul MasterChef datorita unui preparat delicios: Perla din dorada, cu sos de scoici pe cruton de paine. Afla reteta mai jos.

Ingrediente:

  • 2 dorade de 300-400g
  • midii proaspete 400g
  • creveti proaspeti 40g 
  • 20 g morcovi 
  • 20 g ardei gras 
  • 20g dovlecel 
  • 20 ml ulei de masline
  • usturoi - 2 catei
  • vin alb - 50 ml
  • brodo peste (supa de peste) 80 ml
  • sos rosii 50 ml
  • patrunjel 
  • busuioc proaspat 0,03g 
  • sare si piper 0,03g
  • rosii cherry 4 buc
  • ceapa alba 1 buc 
  • telina apio 1 buc.

Timp de preparare: 55 de minute

Mod de preparare:

Se fileteaza pestele, se penseaza de oase, se curata pielea cu ajutorul unui cutit, trebuie sa iasa doua fileuri foarte frumoase. Se iau fileurile de peste, se pun pe folia de plastic si cu un ciocan de bucatarie se bat usor. Legumele (ardeiul, morcovul, dovlecelul) se trag la tigaie cu uleiul de masline, apoi se introduc in perla care se impacheteaza cu ajutorul foliei. Ea se introduce in apa la fierbere (posare) timp de 20 de min la temp de 100 grade C. In continuare realizam brodo de peste, supa de peste, din: morcov, ceapa alba, telina apio si cu ce a ramas din filetatul pestelui: sira spinarii, cap, coada, toate bine curatate, care se calesc un pic in ulei de masline, apoi se adauga apa sa fiarba. 

Sosul de rosii trebuie realizat astfel: rosiile decojite, impreuna cu o ceapa si uleiul de masline se trag la tigaie. Sosul pentru perla din dorada trebuie pregatit intr-o tigaie mare adaugand urmatoarele ingrediente: ulei de masline, un catel de usturoi, tragem la tigaie midiile cu rosiile cherry, sos de rosii, stingem cu vin alb (flambam), apoi adaugam broda de peste, se adauga patrunjel, busuioc, sare piper, dupa gust. Crutoanele se realizeaza din paine proaspata la cuptor. 

Relizarea plating-ului: se adauga crutonul de paine in farfurie, se toarna sosul de midii, se aseaza perla din dorado cu nodul in jos si sosul ramas se adauga peste perla, care se decoreaza cu o frunza de busuioc. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni