Duminica a fost ziua in care pasionatii de gatit din toata tara si-au dat intalnire la Bucuresti. Preselectiile au reunit concurenti din toate judetele tarii, cat si din strainatate, coordonata principala a zilei fiind pasiunea pentru gatit. De la feluri principale, la aperitive si deserturi, fiecare a fost unic prin gust, aspect sau aroma.
Tudor Marcu, finalist in sezonul precedent al celei mai urmarite competitii culinare, a fost prezent la Bucuresti. Cei prezenti la preselectii au profitat si i-au cerut sfaturi, impresii si detalii despre experienta MasterChef. La finalul zilei, Tudor a declarat: „Experienta MasterChef mi-a schimbat radical viata. Nu mai fac absolut nimic din ceea ce faceam inainte; acum fac ceea ce-mi place si anume sa gatesc in cea mai mare parte a timpului. Experienta MasterChef m-a calit, nefiind obisnuit cu acest mod de viata, m-a ajutat sa ma maturizez si sa privesc altfel anumite lucruri. Daca la final as trage o linie, pot sa spun ca sunt fericit si mandru de ceea ce am realizat in concurs si de ceea ce voi face in continuare. Pe concurenti ii sfatuiesc sa invete in primul rand tehnica de gatit. Tehnica inseamna gust. Cred ca e foarte important sa ai curaj sa combini ingrediente si daca le si asezi frumos in farfurie e perfect. Inca un sfat: invatati sa faceti deserturi! Sa fiti pregatiti psihic, pentru ca in bucataria MasterChef stresul e la cote maxime. Mai departe depinde doar de fiecare in parte”.
Alaturi de Tudor, au fost prezenti si Andreea Ionica, Alexandra Andronic, Odette Mindruta, Rasty, Silviu Chelaru si marele castigator al sezonului trecut: Ciprian Ogarca. Debordand de voie buna, acestia au reusit sa destinda atmosfera, incurajandu-i si oferindu-le sfaturi pretioase viitorilor concurenti. Dornic sa ia pulsul competitiei si sa descopere preparate savuroase care i-au lipsit in jungla africana, Dorian Popa a vizitat echipa MasterChef. Placut surprins de ceea ce a intalnit, Dorian i-a incurajat pe concurentii mai emotivi.
Bilantul de pana acum al caravanei este impresionant: sute de participanti din toata Romania, romani veniti din afara granitelor special pentru preselectiile celui mai urmarit show culinar, dar si straini dornici sa prinda gustul competitiei in Romania. Nu au lipsit preparatele exotice sau felurile de mancare romanesti interpretate intr-o maniera neconventionala, toate acestea promitand un nou sezon savuros in aceasta toamna!
Prinde gustul preselectiilor MasterChef!
Gallery