ß

Inceputul lui 2015 l-a prins pe Chef Foa in Africa de Sud

Inceputul lui 2015 l-a prins pe Chef Foa in Africa de Sud

Chef Foa si-a petrecut inceputul de an in Cape Town, Africa de Sud. La finalul unui sezon de succes MasterChef si dupa ce a muncit intens in perioada sarbatorilor de iarna, Foa a ales sa se relaxeze intr-o locatie gourmet, departe de temperaturile scazute din Romania.  

Pe parcursul vacantei, Chef Foa a luat parte la experiente culinare noi si inedite, a fost intr-un safari in savana africana si a vizitat una dintre cele sapte noi minuni naturale ale lumii.

„Pana acum, nu mai plecasem asa de departe de Romania si mi-am dorit o destinatie care sa imi ofere, in principal, experiente culinare noi, dar si vinarii superbe, un peisaj diferit, caldura, aventura si adrenalina. Africa de Sud s-a dovedit a fi alegerea perfecta, sunt atat de multe atractii si atat de diferite, incat nu ai cum sa te plictisesti”, a declarat acesta. 

Foa a fost fascinat de drumetia pe Table Mountain (care a fost numit de curand una dintre noile sapte minuni naturale ale lumii) si de restaurantele din zonele de vinuri: Stellenbosch, Constantia si Franschhoek. Pe langa toate acestea, a fost extrem de incantat de experienta oferita de un safari care i-a permis sa descopere frumusetea animalelor specifice savanei africane. 

Foa a martutisit ca s-a simtit o diferenta de cultura semnificativa, in special datorita climei, a animalelor total diferite, a peisajului, a imprejurimii, dar si a arhitecturii, dar nu a fost un soc puternic. Locuitorii Africii de Sud i-au lasat o impresie placuta, de oameni buni, prietenosi, relaxati si fericiti. 

Africa de Sud este extrem de cunoscuta pentru vinurile ei

Din cele opt zile petrecute in Cape Town, Foa a alocat doua zile degustarilor de vin. Sunt foarte multe podgorii aproape de Cape Town, care ofera degustari organizate, unde poti face un tur al imprejurimilor, pe jos sau cu masini de safari. „Am experimentat o degustare intre ciocolata si vin, unde am primit trei feluri de ciocolata, fiecare potrivita pentru un anumit tip de vin. Nu intamplator, in zonele podgoriilor sunt si cele mai bune restaurante, unde cultura mancarii este foarte dezvoltata si bucatarii extrem de profesionisti”, a marturisit Chef Foa.

Pe langa vinuri, Chef Foa a incercat si preparate specifice Africii. „Am fost in renumitele targuri de mancare ce au loc in Cape Town in weekend-uri, asa numitele Neighbour-goods Markets, unde producatori locali vin si pregatesc totul in fata ta, folosind ingredientele proprii, de sezon, proaspete, de calitate si le prepara in feluri foarte inedite. Am observat in aceste targuri, un accent pe mancare ca si mijloc de socializare, care apropie oamenii si aduce bucurie. Mi-ar placea sa vad asta mai mult si la noi”.

Cel mai inedit preparat pe care Foa l-a incercat a fost carnea de vanat de antilopa, care, atunci cand este gatita corect devine foarte frageda. 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni