Are 25 de ani si a reusit deja sa-si creeze un nume in lumea iubitorilor de dulce din Bucuresti, dupa ce a studiat patiseria in Franta si a obtinut o diploma extrem de pretioasa de la Scoala de Cofetari din Montbeliard. Ana Consulea a fost invitata la MasterChef, unde le-a dat lectii de patiserie celor zece finalisti ai sezonului patru.
Ana Consulea a luat lectii de la unul dintre cei mai buni 100 de cofetari artizani ai lumii, Eric Vergne, si a cunoscut si alte nume mari ale cofetariei franceze, precum Pierre Herme (zeul macarons) sau Mickael Azouz. Dupa ce si-a terminat studiile in Franta, Ana s-a intors in Romania unde a reusit deja sa-si faca cunoscute deserturile prin restaurantul familiei sale, Zexe. Poti sa citesti mai multe despre povestea ei in acest interviu. De asemenea, Ana a tinut si un mic curs online de facut macarons, special pentru cititorii Foodstory.ro: Cofetarul Ana Consulea, de la Zexe Cofeturi, te invata sa faci macarons.
Tot in acest sezon de la MasterChef, Ana a mai fost invitata la o proba dulce, la care a gatit cel mai spectaculos desert: o tarta cu ciocolata si zmeura, reprodusa cu greu de concurenti.
Saptamana aceasta, Ana Consulea a fost chemata pentru a pregati un desert demn de o bucatarie profesionista. A gatit un tort "Choco framboise", iar cei doi concurenti au fost rugati sa il reproduca. Pentru a-i ajuta, Chefii le-au montat cate un monitor la bancurile lor astfel incat sa poata urmari mai bine pasii retetei. Timp de o ora si jumatate au urmat momente tensionate in bucatarie.
Citeste continuarea articolului pe foodstory.ro!