MasterChef, cel mai bun show culinar din Romania a ridicat din nou standardele in divertisment. Editia de ieri seara a prezentat in premiera proba la inaltime ce a adus in fata televizoarelor peste 1.6 milioane de telespectatori care au urmarit evolutia concurentilor pe intreaga perioada de difuzare, iar minutul de maxima audienta de la 20:55 a strans aproximativ 2 milioane de romani in fata televizoarelor.
Editia difuzata marti a inregistrat 9.8 puncte de rating si 20.6% share in intervalul de difuzare 20:30 – 22:27, pe publicul comercial cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani. Urmatorul post clasat a obtinut 5.9 puncte de rating si 12.4% share pe aceasta categorie.
La nivelul publicului din mediul urban, PRO TV a condus cu 7.2 puncte de rating si 13% share. Postul clasat pe locul doi a inregistrat o audienta medie de 7.1 puncte de rating si 12.7% share.
La nivel national, PRO TV ramane si de aceasta data pe primul loc cu o audienta medie de 8.2 puncte de rating si 14.6% share, in timp ce locul secund a obtinut 7.1 puncte de rating si 12.7% share.
Calatoria culinara a continuat cu probe in premiera si decizii transante
Emisiunea a inceput cu proba Cutia Misterelor, care i-a suprins pe concurenti prin ingredientele descoperite si care s-a dovedit a fi foarte dificila pentru vegetarieni: maruntaie, cap de porc, organe, limba sau ficat.
Cel care a reusit sa impresioneze juratii prin preparatul sau a fost Ciprian, devenind astfel singurul concurent din show care a castigat doua probe consecutiv. El a gatit pachetele chinezesti umplute cu inima, rinichi si creier, legume sotate, ardei in doua culori si sos de mango dulce-iute cu ghimbir si ardei rosu, preparat care a impresionat-o pe chef Patrizia. Ciprian a castigat dreptul de a fi capitan la urmatoarea proba si de a-si alege coechipierii.
Echipa lui Ciprian a fost formata din Tudor, Silviu, Mirabela, Alexandra, Odette si Isadora. Tot Ciprian a avut avantajul de a alege capitanul echipei concurente, numindu-l pe Petrica. Acesta i-a ales pe Rasty, Siserman, Andreea, Particia, Tavi si Lambrino sa-i fie alaturi.
Urmatoarea proba a fost o premiera la MasterChef Romania. Concurentii au fost nevoiti sa gatesca la sol un meniu demn de business class pentru pasagerii zborului Bucuresti-Bruxelles, intr-o bucatarie a unei companii de catering pentru zboruri internationale. Chef Bogdan Octavian, cel care se ocupa de catering-ul pentru clasa business le-a tinut un mic training concurentilor si i-a supravegheat in timpul prepararii. Astfel, concurentii au aflat ca regulile pentru a gati la o companie de catering aeriana sunt foarte stricte: ingredientele nu au voie sa intre in contact, iar felurile de mancare scoase din cuptor intra imediat la racitor pentru o racire brusca, astfel incat sa nu dezvolte bacterii.
Echipa albastra, condusa de Ciprian, a gatit salata de caracatita, friptura de vita la cuptor cu cuscus si cheese cake. Echipa rosie condusa de Petrica a gatit carpacio de vita, ton in crusta de nuci cu sparanghel, sos de pere si crema de mango cu branza pe blat crumble.
Provocarea a venit dupa ce au terminat de gatit, fiind nevoiti sa aleaga cate doi membri din fiecare echipa pentru a servi mancarea la peste 8.000 de metri altitudine, pe parcursul zborului. Echipa albastra a ales sa ii trimita pe Silviu si Mirabela, iar cea rosie pe Lambrino si Andreea.
Proba in aer a fost castigata de echipa albastra, iar echipa rosie a intrat la testul sub presiune.
Concurentii au trebuit sa gateasca desertul pregatit de invitatul special, Chef Ana Maria Consulea - artizanul deserturilor fabuloase. Ea a pregatit o tarta speciala de ciocolata cu trufe, iar concurentii au avut voie sa studieze preparatul si sa il guste inainte de a se apuca de gatit.
Testul sub presiune s-a desfasurat in sistem de stafeta: toti concurentii intrati la test au fost impartiti in trei echipe de cate doi oameni: Lambrino si Tavi, Siserman si Andreea, Patricia si Petrica. In timp ce unul gatea, celalalt a stat pe margine si a dat sfaturi, apoi la fiecare interval de 15 minute au trebuit sa faca schimb.
Temerea lui Lambrino de la inceputul show-ului, aceea de a gati un desert, s-a adeverit. Nici unul dintre cei doi membri ai echipei formata din Tavi si Lambrino nu avea ca punct forte desertul, ceea ce le-a pus dificultati in indeplinirea cu succes a probei, iar juriul a decis ca cei doi sa paraseasca competitia MasterChef.
Prinde gustul competitiei la PRO TV si descopera cum se vor descurca concurentii in fiecare luni si marti, de la 20:30!
Gallery