ß
Vrei sa gatesti ceva rapid si foarte gustos? Astazi va propunem reteta Andreei, concurenta MasterChef, pentru bulete de cascaval cu sos bechamel cu praz si chipsuri de parmezan, un preparat delicios si usor de realizat.
Ingrediente:
1 cascaval Delaco
1 praz
O carafa vin alb
Parmezan
Faina
unt
Lapte
Oua
Pesmet
Mod de preparare:
Bulete de cascaval: Cascavalul se da prin razatoare si se face bilute. Se bat 2 oua prin care se trecbilele de cascaval, apoi prin pemset. Se prajesc in baie de ulei timp de 2 minute.
Sosul bechamel cu praz: Intr-o tigaie se topeste o lingura de unt si i se adauga o lingura de faina alba. Dupa ce se formeaza o pasta groasa se adauga laptele caldut, treptat, pana se transforma totul intr-un sos.
Se asezoneaza cu sare si piper. Separat, prazul se taie feliute, se caleste intr-o lingura de unt. Dupa ce s-a calit, se adauga vinul alb si se mai lasa pe foc5 minute, pana se evapora alcoolul. Peste sosul de vin alb si praz se adauga sosul bechamel, apoi se pune la blender pana se formeaza o pasta.
Chipsurile de parmezan se fac in forme rotunde. Se rade parmezan, se adauga in forme si se lasa la cuptor pana ce se topeste parmezanul.
Se monteaza totul pe farfurie.
Pofta buna!