MasterChef i-a pus pe aspirantii la marele premiu fata in fata cu o adevarata provocare: concurentii si-au folosit creativitatea pentru a transforma ingrediente pe care orice roman le are in casa in preparate demne de MasterChef.
Va prezentam mai jos una dintre retetele lui Paul Siserman, care i-a impresionat pe cei trei chefi si pe care oricine o poate prepara usor si rapid.
Rulada de porc cu ficatei si cascaval
Ingrediente:
• 1 bucata de fleica de porc
• 1 ceapa
• 400 g ficatei de pui
• 2 morcovi
• 200g Cascaval Delaco Sofia
• ulei
• telina
• piper
• sare
• mazare
Ficateii se spala bine, se indeparteaza pielitele si se lasa la scurs. Se incinge o lingura de ulei in tigaie, in care se caleste o jumatete de ceapa taiata marunt, apoi se pun la prajit si ficateii. Cand sunt aproape gata, se scot si se pun intr-un bol unde se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Fleica de porc se taie astfel incat sa se obtina o felie cat mai lata de carne. Se curata morcovii si telina si se taie julienne, apoi se rumenesc la foc iute cu sare si piper.
Bucata de carne se asaza intr-o tava, iar peste se pune cascavalul taiat in felii subtiri. Se pun apoi morcovii, telina si ceapa, se pun si ficateii din loc in loc. Carnea se ruleaza apoi cu atentie si se leaga cu ata alimentara.
Rulada se asaza intr-o tigaie incinsa, apoi se adauga apa si ulei, aproximativ 40 ml si se acopera cu folie metalica si se baga la cuptorul incins la 200 de grade. Timpul de coacere este de 25-30 de minute. Din cand in cand, rulada trebuie unsa cu sosul format in tigaie.
Pentru ornamentare puteti folosi boabe de mazare fierte, morcovi taiati subtire si confiati in ulei.
Pofta buna!