Dupa proba de la cutia misterelor, Chefii au avut de ales cele mai bune trei preparate, dar si trei dintre preparatele care nu au intrat prea mult in gratiile lor.
Cei care i-au convins pe Chefi ca au cele mai bune preparate au fost Anca Socoliuc, tanara care a pregatit un pastrav delicios, Paul Siserman, care a impresionat cu creveti gatiti exemplar si piure de mazare si Gianni, care a castigat admiratia Chefilor cu o farfurie cu homar si fructe de mare.
Cele mai neinspirate trei preparate au fost de fapt doua si au fost gatite de George Toparceanu si de Petrica Tambac, florarul care i-a cucerit pe toti cu glumele lui.
Un lucru care nu s-a mai intamplat pana acum la "MasterChef" si-a gasit locul in aceasta editie: Chefii au gatit fiecare cate un preparat diferit, iar Paul Siserman, concurentul care a castigat imunitate si s-a salvat in aceasta editie, trebuia sa fie in stare sa reproduca unul dintre ele.
Tot Paul a fost cel care a primit din partea Chefilor dreptul de a-i provoca pe cei pe care ii considera adversari in competitie sa gateasca si ei unul dintre preparatele celor trei Chefi.