Prima runda de probe din bucataria MasterChef a strans la Pro TV de doua ori mai multi romani in fata televizoarelor comparativ cu televiziunea de pe pozitia secunda!
Concurenti care au prins gustul competitiei, degete taiate, lacrimi de durere dar si de bucurie, probe surprinzatoare si spectacol total - cel mai apreciat cooking-show din Romania continua si in aceasta seara de la ora 20:30, la ProTV!
PRO TV a subclasat din nou concurenta
Peste 1,8 milioane de romani au urmarit in medie cel mai aprig show culinar al momentului, MasterChef!
In intervalul de difuzare, 20:31 – 22:21, telespectatori din toata tara au tinut televizoarele deschise pe PRO TV, iar in minutul de maxima audienta, de la 21:03, spectacolul MasterChef a fost urmarit de aproape 2,5 milioane de romani.
Pe segmentul publicului comercial, PRO TV a inregistrat o audienta medie de 12,7 puncte de rating si 27,6% cota de piata, urmat fiind de Antena 1 cu doar 6,7 puncte de rating si 14,5 procente din cota de piata.
PRO TV si-a pastrat prima pozitie si pe publicul din mediul urban, unde a obtinut o audienta medie de 10,2 puncte de rating si 19,4% cota de piata, al doilea post clasat fiind Kanal D cu 6,3 puncte de rating si 12% cota de piata, iar pe locul trei situandu-se Antena 1 cu 5,1 puncte de rating si 9,6% cota de piata.
Si la nivel national PRO TV a fost lider de audienta cu 10 puncte de rating si 19,2% cota de piata, urmat fiind la mare distanta de Kanal D cu 5,9 puncte de rating si 11,4% cota de piata si de Antena 1 care a obtinut 4,6 puncte de rating si 8,9 procente din cota de piata.
45 de invingatori si 25 de invinsi
Greul abia acum a inceput pentru concurenti. Conform noilor reguli ale show-ului, fiecare chef a salvat cate 5 concurenti la fiecare dintre cele trei probe la care acestia au fost supusi ieri, la finalul editiei ramanand in competitie doar 45.
„Prima proba nu este pentru cei slabi de inger”, le-a spus concurentilor Chef Patrizia. si intr-adevar surpriza a venit atunci cand dintr-un camion au sarit zeci de gaini vii. La aceasta priveliste unii au ramas uimiti, altii confuzi si tematori la gandul ca vor trebui sa le taie chiar ei. „Omul e mare consumator de pui, insa putini stiu sa pregateasca unul ca la carte”, a completat Chef Adrian Hadean care nu a facut decat sa starneasca si mai multa panica in randul concurentilor. Toti au avut la dispozitie trei minute sa prinda cate o gaina si sa se intoarca cu ea la bancul de lucru. De abia dupa ce au aflat ca nu sunt nevoiti sa sacrifice chiar ei pasarile, acestia au rasuflat usurati.
Pentru unii dintre ei a fost prima oara cand au tinut o gaina vie in mana, in timp ce altii erau obisnuiti cu acest lucru: „M-am simtit ca in copilarie pentru ca bunica ne punea sa prindem gaini pentru a le gati”, povesteste Delia Cosciuc.
La schimb, concurentii au primit gaini gata taiate, pe care au trebuit sa le jumuleasca, parleasca si apoi sa le transeze. Chefii i-au urmarit indeaproape si le-au evaluat tehnica, detaliile de executie si bineinteles rapiditatea. Chef FOA a fost atent la modul in care era transata carnea si daca organele pasarilor ramaneau intacte, Chef Adrian Hadean a dat importanta curateniei de la bancul de lucru si risipei de carne, iar Chef Patrizia Paglieri le-a monitorizat atent concurentilor miscarile, punand pret nu doar pe rezultatul final, dar si pe tot procesul in sine.
Peste 20 de concurenti au apelat la medic
Astfel, primul test s-a dovedit a fi unul dificil, cu atat mai mult cu cat peste 20 de concurenti s-au taiat si au avut nevoie de medic. La final 15 au fost scosi de la bancul de lucru si anuntati ca raman in competitie.
Cei care nu au putut sa arate de ce sunt in stare au primit o noua sansa in cea de-a doua proba, care a necesitat multa precizie, atentie si viteza. Se spune ca prelungirea mainii oricarui bucatar este cutitul. Cu toate acestea unii dintre concurenti au dovedit ca nu sunt atat de familiarizati cu manuirea lui cand au avut de taiat trei legume: usturoi, morcov si sfecla.
Ceea ce aparent era o sarcina banala s-a transformat intr-o incercare complicata. S-a lasat cu multe lacrimi si sange, dar asta nu i-a ajutat pe concurenti sa fie selectati. Doar 15 au dovedit ca nu intampina probleme la tocatul legumelor si ca pot reproduce demonstratia chefilor de a taia usturoiul marunt, morcovul julien si sfecla brunoise.
Surpriza serii a venit din partea lui Florin Paul Velea care a cerut sa fie descalificat, deranjat de prezenta Corei in concurs, un travestit care a reusit sa se califice la auditii. Purtat de propriile prejudecati, Florin a abandonat de buna voie competitia.
Tensiunea celei de-a treia probe a venit la pachet cu ultimele locuri ramase libere. De aceasta data, fiecare concurent a avut la dispozitie 15 oua cu care a trebuit sa pregateasca maioneza. Rapiditatea in executie si gustul au fost cele care au contat de partea juriului.
In total 45 de concurenti s-au calificat si spera la titlul de MasterChef, iar cei 25 care au ramas la bancul de lucru au lasat sorturile si au parasit definitiv competitia.
Cei salvati insa nu au timp de relaxare intrucat in editia urmatoare vor fi supusi unor noi probe. Lupta se anunta si mai apriga la MasterChef in aceasta seara, de la ora 20:30, numai la PRO TV.
MasterChef – Prinde gustul competitiei, in fiecare luni si marti la PRO TV!
Gallery