ß
In ultimii ani, numarul restaurantelor cu specific italian s-a dublat in Romania. Cei mai multi clienti vor pizza si paste, dar bucataria italienilor inseamna mult mai mult.
MasterChef - LUNI si MARTI, de la 20.30, la ProTV! Prinde gustul competitiei!
In bucataria unuia dintre cele mai cautate restaurante cu specific italienesc din capitala, la pranz, e agitatie. Comenzile pentru paste si supe au inceput sa curga, iar Chef Cornel Bobocea organizeaza bucataria pentru ca totul sa iasa perfect.
Aflam primul secret al bucatariei italienesti. Toate ingredientele sunt proaspete. "Ultima recolta pe anul asta. Sunt de pe varful muntelui, le tocam marunt", arata Chef Cornel.
Nici nu apucam sa urmarim pasii, ca o portie de paste este deja gata. Se apuca de o alta comanda, de data aceasta, un pic mai complicata. "O sa facem un brodo de crustacee. Adica o supa cu fructe de mare", explica el.
Spre deosebire de ciorbele romanesti, care se gatesc in restaurante in cantitati industriale si se reincalzesc, in bucataria italieneasca, totul se face pe loc. Asa ca Cheful repeta procedeul la fiecare comanda. Este o alta explicatie pentru succesul italienilor. In aproximativ 20 de minute, supa cu fructe de mare ajunge deja pe masa clientilor, care o servesc alaturi de un vin rose rece.
La acelasi restaurant a ales sa manance si al doilea om al Statelor Unite, vicepresedintele Joe Biden. "E o bucatarie foarte simpla, cu ingredientele bune si romanul ati vazut ca pleaca in vacante, pleaca peste tot si, oriunde te-ai duce, gasesti bucataria italiana. S-a obisnuit cu ea", spune Chef Cornel.
Expert in bucataria italieneasca, Chef Patrizia Paglieri ne explica ce inseamna, de fapt, o trattoria: "Trattoria este sinonimul unui restaurant prietenos, fara fite, fara mari pretentii in fete de masa, tacamuri, farfurii, un loc familiar".
Pentru cei care prefera sa gateasca acasa, Chef Patrizia a vrut sa le arate cum se face cea mai populara reteta de pizza din lume. Alaturi de ea, l-a avut pe vicecampionul european la pizza, George Toader.
"Punem sos de rosii. Sosul de rosii e foarte important, daca aveti timp, faceti un sos de rosii in casa. Ciuperci si cateva masline si pizza e gata. Uita-te cum este gata pizza. Opa! Si...poftiti la masa! Aveti o pizza cu blat facut in casa, o mancare santoasa, gustoasa si nu prea de regim, dar macar sanatoasa", dezvaluie ea.
Cel mai important atunci cand gatiti este sa folositi produse proaspete, spune Chef Patrizia.