ß
Chef FOA lucreaza in bucatarie de 14 ani. Era inca tanar cand a luat parte la nasterea business-ului Flavours, pe care astazi il coordoneaza alaturi de asociatii sai. Aflat la inceputul carierei, FOA a inteles ca pentru a deveni un bucatar experimentat trebuie sa acorde atentie studiului, motiv pentru care in urmatorii 10 ani a ales sa urmeze mai multe cursuri de pregatire si sa participe la schimburi de experienta in afara tarii, in special in Marea Britanie.
Intrucat pricipala divizie a Flavours o reprezenta linia de catering, FOA a decis sa mearga in locatii similare, din care putea invata lucruri noi. Astfel, la varsta de 20 de ani a ajuns in “rhubarb” si “Blistering BBQ”, ambele fiind firme de catering din Londra. Printre altele, impactul muncii sale de acolo l-a adus in cartea de prezentare a “Blistering BBQ”, unde si astazi ii regasim poza cu semnatura lui.
Pe parcursul anilor in care a stat in Marea Britanie, juratul de la MasterChef a participat la tot felul de evenimente, printre care o nunta eleganta intr-o zona rustica, un live cooking show la un festival de muzica de pe o insula si a gatit chiar si la maratonul din Londra. Dar cel mai neconventional eveniment la care a participat a fost o gala caritabila, care a avut loc la Muzeul National de Istorie Naturala de la Londra, sustinuta printre dinozaurii expusi.
“Dintre toate locurile unde am fost sa invat, cel mai mult mi-a placut la pub-ul ‘The Nut Tree Inn’ din Anglia. Nu este orice fel de pub, ci unul cu o stea Michelin. La inceput am fost foarte socat, deoarece este situat intr-o zona destul de izolata si are un design foarte simplu, insa clientii soseau acolo si cu elicopterul. Asta bineinteles se datora mancarii, care era excelenta, astfel spus ‘Best of British Food’. In echipa m-am acomodat foarte repede, era o atmosfera de lucru prietenoasa. Se tineau tot felul de concursuri, toate cu scopul de a ne imbunatati talentul in bucatarie. De exemplu, am reusit sa curat 100 de homari in 2 ore jumatate. La plecare, am vrut neaparat sa le gatesc bucatarilor ceva romanesc, asa ca le-am pregatit o varza a la Cluj, pe care au mancat-o imediat", a povestit juratul de la MasterChef.
Printre alte locatii in care FOA a lucrat sunt compania de catering “Jamie Oliver’s Fabulous Feasts” din Oxfordshire UK, “Cantine du Faubourg” din Paris si ferma bio “Pipers Farm” din Exeter UK.
Chef FOA isi va impartasi din experienta acumulata, de-a lungul anilor, cu concurentii de la MasterChef si vom avea ocazia sa-l urmarim din 15 septembrie, numai la ProTV.
Gallery