ß
Supranumita si Liza Minnelli, datorita asemanarii cu celebra actrita, Patrizia Paglieri este de origine italiana, din San Remo si este prima femeie-jurat de la "MasterChef Romania".
MasterChef - Prinde gustul competitiei luni si marti, de la 20.30, la ProTV!
Pasiunea sa pentru arta culinara s-a nascut inca de mic copil, cand in bucataria bunicii, Patrizia descoperea secretele mancarurilor traditionale din Liguria. Mai tarziu, ea ajunge sa lucreze in restaurantul mamei sale, pana la varsta de 25 de ani. In Romania, se muta in anul 1999, impreuna cu parintii, si nu dupa mult timp vor deschide prima afacere, un restaurant de familie in Buftea. Acum, declara ca in Romania se simte acasa, iar in Italia calatoreste doar o data pe an.
Astazi, Patrizia este un Chef foarte apreciat si un personaj cu adevarat efervescent. Cu o personalitate carismatica si plina de viata, aceasta este insa dura in bucatarie, ridicand foarte mult standardele de calitate ale restaurantelor pe care le conduce.
1. Cum ai primit vestea de a face parte din juriul MasterChef?
Am fost extrem de incantata, cu atat mai mult cu cat nu ma asteptam. Sa faci parte din juriul unui astfel de show cred ca este important pentru orice Chef, este un fel de recunoastere a meritelor profesionale. Ma simt onorata si bucuroasa sa ma alatur lui Adrian si FOA in juriul MasterChef, impreuna cu care voi descoperi noi oameni talentati in gastronomie.
2. Cum ti s-au parut editiile precedente MasterChef?
Am urmarit ocazional editiile anterioare si mi-a placut mereu dinamica show-ului. Este o emisiune cu adevarat spectaculoasa, care transmite celor de acasa multa emotie si suspans. Am apreciat motivatia concurentilor, pe cei care au reusit sa se remarce prin pasiunea, talentul si creativitatea lor.
3. Care crezi ca sunt atuurile tale care te recomanda pentru pozitia in cadrul juriului MasterChef?
Nu as putea face referire doar la un singur lucru. Cred ca exista un ansablu de atribute, de calitati pe care producatorii le-au apreciat la mine. Eu lucrez in bucatarie de peste 30 de ani si cred ca acest lucru a contat in criteriile de selectie. Sunt o persoana plina de viata, volubila, ambitioasa si care are asteptari mari, in primul rand de la mine si apoi de la cei cu care lucrez.
4. A fost vreun concurent care ti-a atras atentia in mod special din editiile anterioare MasterChef?
Alexandru Constantin Hora, fost concurent din sezonul 3, se numara printre preferatii mei, un om cu o personalitate carismatica si foarte talentat in bucatarie. Insa evident au fost si alti concurenti pe care i-am admirat pentru curajul, pasiunea si dedicatia lor pentru gastronomie.
5. Care trebuie sa fie calitatile finalistului MasterChef din punctul tau de vedere?
Urmatorul MasterChef al Romaniei va trebui sa indeplineasca mai multe criterii. in primul rand, este necesar sa dea dovada de multa creativitate, sa aiba un simt al gustului, sa fie dedicat si sa demonstreze ca bucataria este un tel important in viata lui. Pentru a castiga acest titlu, viitorul MasterChef trebuie sa se faca remarcat prin preparatele sale. Una este sa ai pasiune pentru bucatarie si alta este sa ai abilitatea de a fi Chef. Multe farfurii sunt prezentate bine, insa daca gustul mancarii nu iti transmite nimic, atunci farfuria nu mai are nicio valoare. Ca urmare, prezentarea mancarii trebuie sa te impresioneze, iar gustul ei sa te cucereasca.
6. Ce relatie ai cu ceilalti doi jurati?
Foarte buna! Chiar cred ca ne completam excelent. Relatia noastra a devenit una stransa in ultima perioada de timp, iar acum suntem prieteni. Adrian este un tip calm, calculat, rafinat, FOA este rebel si foarte creativ, iar eu sunt o tipa volubila, cu o doza de nebunie frumoasa si atunci formam un trio minunat. Ne sustinem reciproc, ne incurajam. Actionam in spiritul unei echipe si am inteles imediat ca toti trei luptam pentru acelasi obiectiv – sa descoperim si sa formam un nou MasterChef in Romania, capabil sa transmita emotie prin mancarea sa, oriunde va gati el mai departe, dupa finalizarea acestui show.
7. Cum ai hotarat sa optezi pentru aceasta meserie?
As putea spune ca este o traditie, o meserie transmisa in familie. Mama si bunica au fost sursa mea de inspiratie, motiv pentru care m-am identificat cu gastronomia intr-un mod firesc, iar la scurta vreme a aparut si pasiunea.
8. Cum te astepti sa-ti influenteze viata acest proiect de televiziune?
In afara faptului ca ma pot impiedica si cineva ma poate fotografia si publica poza? - evident glumesc! In acest moment nu am nicio idee, dar cu siguranta intr-un mod pozitiv. Acum am oportunitatea sa cunosc foarte multi oameni, sa intalnesc si alte persoane cu care sa impart pasiunea pentru bucatarie, si de ce nu, sa invat si eu la randul meu lucruri noi.
9. Care a fost cel mai gustos preparat pe care l-ai gustat vreodata?
Au fost foarte multe preparate care mi-au placut, de-a lungul timpului. imi amintesc ca am mancat flori de dovlecel, umplute cu legume si amaretto, un preparat extrem de gustos. Desi este format din ingrediente simple, acestea se completau intr-o armonie perfecta, incat dadeau o senzatie unica papilelor gustative.
10. Ce sfaturi ai pentru concurentii inscrisi in acest sezon?
Concurentilor le transmit sa se concetreze foarte bine pe ce vor gati si cu ce tip de preparat se vor prezenta in fata noastra, a juriului, deoarece viitorul lor poate depinde de asta.
11. Ce proiecte pregatesti?
In viitorul apropiat planific sa-mi deschid un nou restaurant. in momentul de fata, colaborez cu un restaurant din Bucuresti, insa voi continua sa ma implic si in alte proiecte.
12. Cum iti vezi rolul in echipa alaturi de Adrian si Florin?
Noi ne completam perfect, colaboram foarte bine impreuna si formam o echipa minunata. Toti trei avem aceeasi misiune, de a descoperi oameni talentati si sunt convinsa ca vom face o treaba excelenta in acest sens.
13. in 1993 te-ai mutat in Romania impreuna cu familia. Cum te-ai integrat ii calitate de bucatar si manager de restaurant aici?
Excelent! M-am adaptat intr-un timp foarte scurt si aici este a doua mea casa.
14. Ce-ti place cel mai mult la bucataria romaneasca?
imi place mult bucataria traditionala romaneasca! in momentul in care sunt invitata la cineva acasa, descoper aproape cu fiecare ocazie preparate noi, si aici ma refer la preparatele culinare specifice regiunilor geografice din Romania.
15. Te-ai gandit vreodata sa te intorci in Italia?
Nu! Imi place mult Romania si cum spuneam, aici ma simt ca acasa!
16. Care a fost cea mai dificila experienta cu care te-ai confruntat in restaurantele tale?
Crearea echipei! Sunt un chef exigent si este greu sa gasesc oameni devotati. De-a lungul timpului, am fost nevoita sa fac cateva compromisuri cu oamenii cu care am lucrat in restaurantul meu.
17. Ce iti place sa mananci?
Din pacate, nu imi permit sa mananc tot ce imi place mie pentru ca m-as ingrasa teribil. De obicei, mananc peste la gratar cu legume, fructe si branzeturi. O data sau de doua ori pe luna mai fac exceptii, cand mananc si pizza. Dar in general, imi place tot ce este gustos, gatit in casa.